Foto: DELFI.ee
Latvijas vīriešu volejbola komanda Jēkabpils "Lūši" piektdien Igaunijā "Credit24 Meistarlīgas" finālturnīrā ar rezultātu 1-3 (26:24, 20:25, 19:25, 12:25) zaudēja Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītajai "Parnu" vienībai, kuru pārstāv Toms Švans.

"Lūši" līdz ar to sestdien Kuresārē cīnīsies par trešo vietu turnīrā, tiekoties ar "Rakvere" komandu.

Pusfināla mačā pirmajos trīs setos bija ļoti sīva cīņa, beigās Jēkabpils klubam gan salūztot.

Latvijas vienības rindās Armands Āboliņš guva 12, bet Rihards Puķītis 11 punktus, kamēr "Parnu" komandā pa 17 punktiem nopelnīja Tāvets Lepiks un Hari Palmers, bet Švans izcēlās ar vienu punktu.

Pirmajā setā "Lūši" spēja izvirzīties vadībā ar 8:6, taču pēc tam Pērnavas vienība pārņēma iniciatīvu, panākot 11:9 un 21:17 savā labā. Tomēr seta beigās Latvijas klubs atspēlējās, pēc tam arī izvirzoties vadībā visā mačā.

Otrajā setā sākumā bija ļoti līdzīga cīņa, taču beigas labāk nospēlēja "Parnu", panākot 19:15, kas vēlāk ļāva līdzsvarot rezultātu pa setiem. Arī trešajā setā laukumā bija līdzvērtīgs duelis, kura beigās atkal izpaudās igauņu kluba pārākums, savukārt ceturtajā setā "Lūši" vairs nespēja izrādīt nopietnu pretestību, nonākot iedzinējos ar 6:15, beigās piedzīvojot zaudējumu četros setos.

Jau vēstīts, ka pirmajā pusfinālā mājiniece "Saaremaa" divu Igaunijas komandu duelī ar rezultātu 3-1 (25:19, 20:25, 25:18, 25:14) apspēlēja "Rakvere" vienību.

Cīņas par medaļām notiks sestdien.

Jēkabpils komanda Baltijas līgas finālčetrinieku sasniegusi pirmo reizi vēsturē.

Pirms mača Kēls portālam "volley.ee" raksturoja "Lūšu" komandu kā ļoti aktīvu, kas ļoti paļaujas uz Edvīnu Skrūderu. "Labās dienās vairāki šīs vienības volejbolisti var demonstrēt izšķirošu sniegumu. Šī viņiem ir pirmā reize Baltijas līgas finālčetriniekā, tāpēc, domāju, tas arī būs faktors."

Pirms tam ceturtdaļfinālā "Lūši" sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveica Austra Štāla trenēto Igaunijas vienību Tallinas "Selver". Savukārt RTU/"Robežsardze" ar 0-2 piekāpās "Parnu" vienībai, bet "Biolars"/"Jelgava" ar tādu pašu rezultātu atzina "Saaremaa" pārākumu.

Savukārt "Rakvere" ceturtdaļfinālā ar 2-1 pārspēja citu Igaunijas klubu Tartu "BigBank", kas šajā duelī tika uzskatīta par favorītu.

Meistarlīgas kopvērtējumā uzvarēja "Saaremaa" komanda, kas par punktu apsteidza "Parnu" vienību, savukārt trešā palika Tartu "Bigbank", bet ceturto vietu ieņēma "Lūši", par trim punktiem apsteidzot Tallinas "Selver". Labāko astotniekā tika arī "Rakvere", RTU/"Robežsardzde" un "Biolars"/"Jelgava".

"Daugavpils Universitāte" turnīru pabeidza 12.vietā, bet "Limbaži"/MSĢ palika pēdējā, 14.pozīcijā, izslēgšanas turnīram nekvalificējoties.

Šosezon "Credit24 Meistarlīgā" spēlēja septiņas Igaunijas, piecas Latvijas un divas Lietuvas komandas, labākajām astoņām vienībām pēc divu apļu sacensībām iekļūstot ceturtdaļfinālā. Šosezon līga ieguva ģenerālsponsoru arī Latvijā, līdz ar to sacensības tagad sauc "Credit24 Meistarlīga".

Nozīmīgākais volejbola klubu turnīrs Baltijas valstīs notiek jau 13.sezonu. Iepriekš tam ilgstoši ģenerālsponsors bija "Schenker", kas no sadarbības atteicās pirms diviem gadiem.

Pagājušā sezona bija trešā reize, kad Latvijas vienības palieka ārpus četru komandu finālturnīra, sacensībās triumfējot "Rakvere" vienībai ar latvieti Arti Caicu ierindā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!