Foto: LETA
Latvijas sieviešu volejbola čempionātā svētdien triumfēja "Jelgava"/LU komanda, kas finālsērijas izšķirošajā, trešajā, mačā ar 3-0 (25:17, 26:24, 25:13) pieveica "Zeltalejas" komandu.

Jelgavnieces finālsērijā uzvarēja ar rezultātu 2-1, Latvijas čempionātā triumfējot trešo gadu pēc kārtas.

Šajā mačā saspringts bija vienīgi otrais sets, kad "Zeltaleja" bija izvirzījusies vadībā ar 14:10. Kaut jelgavnieces panāca 21:18 un pat 23:21, nākamajās trijās izspēlēs uzvarēja "Zeltaleja", tiekot pie setbumbas. Tomēr pēc tam trijās izspēlēs pēc kārtas jau labāka bija "Jelgava"/LU, uzvarot setā ar 26:24, bet trešajā setā sagraujot pretinieces

Uzvarētājām pa 11 punktiem guva Ance Auziņa, Līva Sola un Inga Tetere.

Savukārt "Zeltalejai", kurai nācās iztikt bez traumu guvušās līderes Ingas Vētras, 12 punktus iesita Enija Bidzāne, bet ar 11 punktiem atzīmējās Ieva Šneidere.

Kā zināms, sērijas pirmajā mačā Jelgavas komanda Rīgā svinēja uzvaru trijos setos, bet otrajā mačā "Zeltaleja" revanšējās četros setos.

Tikmēr "Babītes" volejbolistes svētdien sīvā duelī izcīnīja čempionāta bronzas medaļas, sērijas pēdējā, trešajā, mačā ar 3-2 (25:19, 18:25, 27:29, 25:21, 15:12) uzvarot RSU/MVS spēlētājas.

"Babīte" bronzas cīņas sērijā līdz diviem panākumiem svinēja uzvaru ar 2-1.

Vispirms setu uzvarēja viesu komandas spēlētājas, taču tad divas reizes pārākas bija RSU/MVS volejbolistes, pie tam aizvadot ļoti sīvas trešā seta beigas, kur uzvarēja ar 29:27. Arī nākamajā setā komandas aizvadīja ļoti līdzīgu cīņu. Tikai spēles nogriežņa beigās kādai no komandām izdevās iegūt vairāk nekā divu punktu pārsvaru. Šoreiz veiksmīgākas bija "Babītes" spēlētājas. Arī pēdējā, piektajā, setā visu laiku vadībā bija viesu komandas volejbolistes, kā rezultātā izcīnīja uzvaru arī visā spēlē.

Jāpiemin, ka ceturtā seta sākumā traumu guva RSU/MVS spēlētāja Agnese Caica, kas vēlāk laukumā neatgriezās.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 24 punktiem bija Sandra Breikša, bet 20 punktus pievienoja Elīna Tetere, savukārt ar 16 punktiem izcēlās Ļubova Tihomirova. Tikmēr RSU/MVS rindās 19 punktus guva Alise Pastare, bet 17 punktus pievienoja Monta Urbāne.

Kā zināms, pirmajā bronzas medaļu sērijas mačā RSU/MVS bija uzvarējusi četros setos, bet sērijas otrajā cīņā panākumu četros setos guva "Babītes" spēlētājas.

Pērn Latvijas čempionāta finālā "Jelgava"/LU pieveica RSU/MVS vienību.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!