Jūrmalā šonedēļ ierodas Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) prezidents Ari Grasa, Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) prezidents Andre Meijers, kā arī 75 spēcīgākie Eiropas pludmales volejbolistu pāri no 25 valstīm, kuri no 20. līdz 24. maijam startēs 2015 CEV Eiropas čempionātā pludmales volejbolā "Jūrmala Masters".

Speciāli čempionātam Majoru pludmalē uzcelts milzu pludmales volejbola stadions piecstāvu mājas augstumā. Stadionā klātienē labāko sportistu dueļus katru čempionāta dienu varēs vērot 2330 skatītāji. Jūrmalā jau kopš svētdienas dzīvo un trenējas Izraēlas pludmales volejbolisti, tāpat arī Latvijas spēlētāji izmanto iespēju trenēties Majoru smiltīs, kur gaidāmas spraigas cīņas ar citu valstu sportistiem. Pirmajās čempionāta dienās valstu atlases turnīros spēlēs ne tikai Latvijas labākie volejbolisti, bet arī Austrijas un Norvēģijas spēlētāji.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis  saka, ka tik grandiozs vasaras iesākums kūrortpilsētā ir pirmo reizi. "Sestdien, kad Majoru pludmalē norisināsies CEV Eiropas čempionāta Jūrmala Masters pamatturnīri, visa pilsēta svinēs vasaras sezonas atklāšanu Jūrmalas Kūrorta svētkos. Pirmo reizi svētku skatuve būs uzbūvēta pludmalē - tepat, līdzās pludmales volejbola stadionam. Aicinu visus pludmales volejbola līdzjutējus pēc aizraujošiem turnīriem svinēt vasaras sezonas atklāšanu tepat pludmalē, baudīt koncertus un uguņošanas šovu," aicina Truksnis. "Esmu gandarīts, ka jūrmalniekiem un pilsētas viesiem šogad varam piedāvāt tik grandiozus vasaras atklāšanas svētkus - Baltijā vēl nebijuša līmeņa pludmales volejbola sacensības un Kūrorta svētkus!"

 Sacensību tehniskais delegāts, supervizors Tošo Stojānovs norāda, ka Latvijā šobrīd ir zelta laiks pludmales volejbolā. "Latvijā viesojos pirmo reizi un mani te sagaida ar vairākiem pozitīviem pārsteigumiem. Pirmkārt, ka šis būs pirmais Masters turnīrs Baltijas valstīs, otrkārt, Jūrmalā šonedēļ satiksies četri prezidenti - Starptautiskās volejbola federācijas prezidents Ari Grasa, Eiropas Volejbola konfederācijas prezidents Andre Meijers, kā arī Latvijas un Lietuvas pludmales volejbola federāciju prezidenti Atis Sausnītis un Marius Vasilauskas," piebilst Stojānovs.

 "Mans galvenais uzdevums šonedēļ Jūrmalā ir palīdzēt novadīt lieliskus pludmales volejbola svētkus," uzsver Tošo Stojānovs.

Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis uzsver, ka Latvija, rīkojot šāda mēroga turnīru, ir ierakstījusi jaunu notikumu Baltijas valstu sporta vēstures grāmatā. "Ceru, ka pēc dažiem gadiem mēs to varēsim izdarīt vēlreiz, Jūrmalā, paceļot jau Eiropas čempionāta finālturnīra karogu un gatavoties pasaules līmeņa sacensību, piemēram, "Open", "Grand Slam" vai pat Pasaules čempionāta, organizēšanai. Jau pērn rīkojot "Satellite" sērijas turnīru sacījām, ka negribam vienreizēju pasākumu, tāpēc šis ir otrais un krietni augstāks solis, kura sasniegšanā ir iesaistījušās ļoti daudzas valsts un pašvaldības organizācijas, kā arī privātā biznesa pārstāvji. Gribu īpaši pateikties Jūrmalas domei un Latvijas Nacionālajai Sporta padomei (LNSP) par atbalstu. Organizējot šo turnīru ir izveidojusies ļoti laba organizatoru komandu, kas neliek šaubīties, ka sacensības tiks aizvadītas augstākajā līmenī, jo tam ir visi nosacījumi - mūsu augstākās klases sportisti, viņu panākumi, ieguldītais darbs un valsts institūciju atbalsts," norāda LVF prezidents.

Latvijas Volejbola federācijas viceprezidents, Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) valdes loceklis Māris Pēkalis norāda, ka viens no svarīgiem kritērijiem augstāka čempionāta norisei Latvijā un Jūrmalā ir skatītāju apmeklējumus un aicina pludmales volejbola līdzjutējus atbalstīt spēlētājus ne tikai fināldienās, bet arī pirmajās dienās, kad notiks valstu atlases un kvalifikācijas spēles.

 Jūrmala Masters un Kūrorta svētku apmeklētāju ērtībām AS "Pasažieru vilciens" sestdien, 23.maijā, nodrošinās papildvilcienus nokļūšanai pēc pasākuma uz Rīgu (Dubulti 23.20 - Rīga 23.55, no Majoriem atiet plkst. 23.23 un Dubulti 00.10 - Rīga 00.43, no Majoriem atiet plkst. 00.13). Tukuma virzienā pēdējais vilciens no Majoriem sestdien aties plkst. 00.07. (vilciens Rīga 23.36-Tukums2 00.58).

Čempionāts, kas norisināsies no 20. līdz 24. maijam Baltic Beach Hotel & SPA pludmales stadionā Jūrmalā, ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2015.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā.

Portāls "Delfi" sadarbībā ar turnīra rīkotājiem un "LMT Straume" platformu piedāvās spēļu tiešraidi internetā. Lasītājiem piedāvāsim tiešraidē visas priekšsacīkšu spēles, kā arī ceturtdaļfināla cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!