Foto: DELFI

2015 CEV Eiropas čempionāta pludmales volejbolā "Jūrmala Masters" pamatturnīrā Eiropas valstu spēcīgāko komandu konkurencē spēlēs trīs Latvijas pludmales volejbolistu pāri: Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš un Ruslans Sorokins/ Aleksandrs Solovejs garantējuši vietu pēc iegūtajiem punktiem, bet Mārtiņš Pļaviņš/ Hermans Egleskalns saņēmuši rīkotāju "wild card".

Latvija var iegūt vēl vietas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā spēlēs divi Latvijas dueti. Par tiesībām spēlēt kvalifikācijā sacensību pirmajā dienā "valstu kvotas" izspēlēs pērnā gada Jūrmalas turnīra finālisti Haralds Regža un Armands Āboliņš, Rihards Finsters/ Edgars Točs un Viktors Koržeņevičs/ Toms Šmēdiņš.

Patlaban zināms, ka pamatturnīrā kopā ar latviešiem startēs spēcīgi pludmales volejbolistu pāri no Polijas, Vācijas, Krievijas, Francijas, Austrijas, Grieķijas, Spānijas, Igaunijas, Itālijas un Norvēģijas. Astoņus no 24 duetiem noskaidros kvalifikācijas spēlēs.

""Jūrmala Masters" skatītājiem būs aizraujošs jau no pirmajām tā dienām, jo mūsu konkurenti ir spēcīgi un gatavojušies sezonai tikpat nopietni kā mēs – visi vēlamies uzvarēt," atzīst pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs.

2015. gada CEV Eiropas čempionāts "Jūrmala Masters" uz Jūrmalu maija beigās atvedīs 75 spēcīgākos Eiropas pludmales volejbolistu pārus no 25 valstīm. Tas pulcēs Eiropas pludmales volejbolistu eliti un būs lielākais pludmales volejbola notikums, kāds līdz šim noticis Baltijā. "Jūrmala Masters" būs pirmais CEV Eiropas "Masters" čempionāts šajā sezonā.

"Jūrmala Masters" norisināsies no 20. līdz 24. maijam "Baltic Beach Hotel & SPA" pludmales stadionā Majoru pludmalē, tas ir iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2015.gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā.

Pagājušajā gadā Jūrmalā notikušajā CEV "Satellite Jūrmala" turnīrā uzvaras laurus plūca Samoilovs/Šmēdiņš, kam sekoja Regža/Āboliņš, trešajā vietā atstājot krievu duetu Juriju Bogatovu/Maksimu Hudjakovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!