Foto: Publicitātes foto
Laika apstākļi pirms Eiropas pludmales volejbola čempionāta posma "Jūrmala Masters" nelutina, un turnīra organizatoriem jātiek galā arī ar jūras "uzbrukumu" tribīnēm, tomēr visi iesaistītie ir pārliecināti, ka šī situācija atrisināsies un sacensības notiks veiksmīgi.

"Jūrmala Masters" turnīra organizatori izveidojuši tribīnes ar 2800 skatītāju vietām Majoru pludmalē. Tās būs līdzīgas Riodežaneiro olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra tribīnēm, tomēr nelielus sarežģījumus radījusi jūra. Jūras ūdens šobrīd ir gandrīz pie tribīņu galvenās ieejas, bet organizatori ar smilšu maisiem cenšas neļaut ūdenim tikt tālāk. Tomēr jācer, ka tuvākajās dienās situācija mainīsies un stadions nebūs ūdenī.

Latvijas Volejbola federācijas un Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) viceprezidents Māris Pēkalis bija pārliecināts, ka turnīrs risināsies laba līmenī, lai arī šobrīd jūra skalo tribīņu pamatus.

Tikmēr CEV tehniskais delegāts Dirks Dekers skaidroja, ka tribīņu celtniekiem situācija ar jūru rada grūtības, bet viņš jokojot pauda cerību, ka ūdens tribīnēm vairs netuvosies, lai caur galveno ieeju tribīnēs varētu iekļūt bez peldēšanas.

Savukārt turnīra direktore Ināra Brokāne uzsvēra, ka šogad tribīnes būs vēl mājīgākas, jo ir aizvērti arī stūri. Viņa pauda prieku, ka šogad varēs vērot arī augsta līmeņa Eiropas dāmu duetus. Tāpat esot padomāts arī par sportistiem ērtu vidi un aktivitātēm jauniešiem un bērniem.

Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe sacīja: "prieks, ka Jūrmalas sirdī notiek liels un nozīmīgs turnīrs Eiropas līmenī. Esam darījuši daudz, lai par mums runātu un par mums stāstītu. Jūrmala gaida skatītājus."

Eiropas čempionāta posms Majoru pludmalē norisināsies no 1. līdz 4. septembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!