Foto: DELFI
Jūrmalas pilsēta Eiropas Volejbola konfederācijai (CEV) apliecinājusi gatavību uzņemt CEV Masters posmu pludmales volejbolā vīriešiem jau nākamajā gadā. Domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Eiropas Volejbola konfederācijai un Latvijas Volejbola federācijai ir apstiprinājis finansiālā un tehniskā atbalsta sniegšanu turnīra organizēšanai kūrortpilsētā 2015. gada 28. – 31. maijā, informē Jūrmalas pilsētas dome.

"Jūrmala ir pludmales volejbola galvaspilsēta ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas mērogā. Mūsu kūrortpilsētai ir piemērota infrastruktūra, un nu arī veiksmīga starptautiska mēroga pludmales volejbola sacensību organizēšanas pieredze, lai Jūrmala būtu pilnvērtīgs pludmales volejbola centrs uz Eiropas pludmales volejbola lielpilsētu kartes. Tādēļ Jūrmala ir gatava sniegt atbalstu arī nākamā augstākā līmeņa turnīra organizēšanai šeit, lai vēl nākamo dažu gadu laikā uzņemtu arī "Grand Slam" un pasaules čempionātu. Jūrmalai ir visi priekšnoteikumi, lai to īstenotu," saka Gatis Truksnis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs. "Jūrmalā ir gan sakārtota infrastruktūra un pilsētvide, gan izcila gandrīz 30 km gara pludmale ar smalkām baltajām smiltīm, ērta atrašanās vieta - vien 30 minūšu braucienā atrodas galvaspilsēta, mazliet tuvāk - lidosta."

Šovasar, no 28. līdz 31. augustam, Jūrmalā norisinājās CEV "Satellite" pludmales volejbola turnīrs, kas saņēmis atzinīgu vērtējumu no Eiropas Volejbola konfederācijas, sportistiem, tiesnešiem un līdzjutējiem. CEV Tehniskais delegāts turnīra vērtējumā norādījis, ka jau CEV "Satellite Jūrmala" izveidotā infrastruktūra ir bijusi augstākā, nākamās pakāpes - Masters turnīra - līmenī. Ar augstāko atzīmi novērtēta atrašanās vieta un Majoru pludmale, kā arī organizatoru zināšanas, pieredze un veiktais darbs. Veiksmīgi sarīkotais CEV "Satellite Jūrmalu" ir motivējis turpināt iesākto un atbalstīt "Masters" turnīra organizēšanu jau nākamgad.

"Jūrmala ir pierādījusi, ka droši sevi var dēvēt par pludmales volejbola galvaspilsētu. To savā vizītē apliecināja arī Eiropas Volejbola konfederācijas prezidents Andre Meijers. Viņš pozitīvi novērtēja CEV "Satellite" organizatoru paveikto un norādīja, ka būs patiesi priecīgs, ja Latvija izvērtēs CEV "Masters" turnīra uzņemšanu Jūrmalā. Varu teikt, ka pludmales volejbols Latvijā ir uzņēmis pozitīvus apgriezienus, un viens no galvenajiem dzinējspēkiem ir Jūrmalas pilsēta. Soli pa solim, kopīgiem spēkiem un darbu sasniegsim vēl nebijušas virsotnes," tā Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis. "Mūsu labākie pludmales volejbolisti pasaulei jau ir parādījuši, kur ir Latvija, tāpēc domāju, ka drīz pasaule zinās arī, kur ir Jūrmala." 

2014.gada CEV "Satellite Jūrmala" turnīra fotogalerija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!