Foto: Publicitātes attēls
Gaidāmajā nedēļas nogalē Jūrmalas pludmales centrā Majoros tiks aizvadīts šīs sezonas noslēdzošais Latvijas čempionāta pludmales volejbolā "Ergo Open 2016" posms. Tas iekļauts arī Austrumeiropas Volejbola Zonālās asociācijas (EEVZA) kalendārā, tādēļ par godalgām cīnīsies arī daudz ārzemju sportistu, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēs 3 dueti, arī Marta Ozoliņa/Alise Lece, kas triumfējušas iepriekšējos "Ergo Open 2016" posmos sievietēm un turnīram izliktas ar pirmo numuru. Starp favorītēm jāmin arī Ukrainas duets Valentīna Davidova/Jevgēnija Ščupkova, kas teju kvalificējās olimpiskajām spēlēm Rio, kā arī Krievijas duets Darja Rudika/Olga Motriča, kas šajā sezonā vairākkārt kāpušas uz EEVZA pludmales volejbola tūres posmu godu pjedestāla. Sievietes sacensības sāks sestdien.

"Ergo Open 2016" sestajā posmā vīriešu konkurencē sacentīsies 27 dueti, no kuriem 12 pārstāv Latviju. Rihards Finsters/Edgars Točs, kuri no mājiniekiem izsēti visaugstāk, centīsies izcīnīt savu pirmo uzvaru kādā "Ergo Open 2016" posmā šogad, savukārt Tomam Šmēdiņam/Aleksandram Solovejam šo panākumu būs iespēja atkārtot trešo reizi. Viņiem konkurenci sastādīs vairāki spēcīgi Krievijas, Ukrainas un Baltkrievijas dueti.

Piektdien tiks aizvadīts kvalifikācijas turnīrs vīriešiem, taču sestdien un svētdien norisināsies pamatturnīra cīņas gan sievietēm, gan vīriešiem. Kā ierasts, svētdien starp finālspēlēm paredzēti īpašie konkursi un aktivitātes arī skatītājiem

Šosezon Latvijas čempionātā "Ergo Open 2016" pludmales volejbolisti sacentušies jau piecos posmos. Latvijas labākie pludmales volejbolisti cīnījušies smilšu laukumos Rīgā, Saulkrastos, Alūksnē un Jūrmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!