Foto: Publicitātes foto
Tikai nedēļu pēc Jūrmalas "Masters" aizraujošajām cīņām "Baltic Beach hotel" pludmales volejbola stadionā Majoros, sāksies "ERGO OPEN" Latvijas pludmales volejbola čempionāts, kura pirmajā posmā no 29. līdz 31. maijam ir, pieteicies iespaidīgi liels dalībnieku skaits – vīriešu konkurencē sacentīsies 38 dueti, bet sieviešu - 16, informēja Latvijas Volejbola federācija.

Jau trešo gadu čempionāta ģenerālsponsors ir apdrošināšanas sabiedrība "ERGO".

Pludmales volejbols Latvijā ir kļuvis par vienu no populārākajiem sporta veidiem, ko var redzēt arī pēc lielās dalībnieku aktivitātes, kas ik gadu arvien pieaug. Vēl vairāk dalībnieku Latvijas čempionātā bijis tikai 2008. gadā, kad vienā no posmiem startēja 45 dueti.

"ERGO OPEN" pirmajā posmā no 29. līdz 31. maijam būs ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, kurā izpaliks tik vadošais Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš, kurus ceram šajās dienās redzēt cīnāmies par uzvaru Maskavas "Grand Slam" turnīrā. Dalību Latvijas čempionāta pirmajā posmā ir apstiprinājuši tādi Latvijā un Eiropā zināmi spēlētāji kā Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs, Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns, Haralds Regža/Armands Āboliņš, Edgars Točs/Rihards Finsters, Viktors Koržeņevičs/Toms Šmēdiņš un daudzi citi. Arī dāmu konkurencē startēs visas labākās komandas ar Eiropas čempioni Inesi Jursoni, Pasaules U17 bronzas medaļu ieguvējām Tīnu Graudiņu un Lindu Grambergu priekšgalā, kas sola aizraujošas cīņas un neprognozējamus rezultātus.

To, cik pludmales volejbolistiem nozīmīgi, ir spēlēt savu skatītāju un atbalstītāju uzmundrinātiem, atzīst visi Latvijas volejbolisti, īpaši uzsverot to milzīgo enerģiju, ko sniedz skatītāji. "Spēlēt lielos mačos centrālajā laukumā tik bieži mums nemaz nesanāk, tāpēc šāda iespēja ir ļoti patīkama un noderīga," uzsvēra Ruslans Sorokins. "Mums šobrīd ir ļoti svarīgas katras sacensības, jo nepieciešams iegūt pēc iespējas lielāku pieredzi," norāda Hermans Egleskalns.

Šosezon "ERGO OPEN" Latvijas čempionātā pludmales volejbolisti sacentīsies piecos posmos. Skatītāji Latvijas čempionāta posmus varēs vērot Jūrmalā, Rīgā, Saulkrastos, Jēkabpilī, un Daugavpils novadā, bet izšķirošais fināls no 11. līdz 13. septembrim noslēgsies atkal Jūrmalā. Starp čempionāta posmiem būs arī tradicionālās "King&Queen of the beach" turnīrs, kas arī notiks Jūrmalā, kas šosezon ir Latvijas pludmales volejbola centrs.

"Priecājos, ka apdrošināšanas sabiedrība ERGO jau kļuvusi par stabilu un neatņemamu pludmales volejbola sastāvdaļu un arī šogad vasaru aizvadīsim roku rokā. Sezonu Latvijā esam ieskandinājuši ar plašu un grandiozu vērienu - Eiropas čempionāta posmu "Jūrmala Masters", bet ticu un ceru, ka tas bija labs atspēriena punkts, gan spēlētājiem, gan skatītājiem pirms gaidāmās Latvijas čempionāta ERGO OPEN sezonas, kuras ietvaros tiks aizvadīti seši posmi sieviešu un vīriešu duetiem," norāda Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Svētdien, 31. maijā, kad risināsies ERGO OPEN Latvijas čempionāta pirmā posma izšķirošās spēles, ikviens pludmales volejbola līdzjutējs aicināts klātienē izbaudīt spraigās spēles lielajā Majoru pludmales volejbola stadionā ar konkursiem skatītājiem, karsējmeiteņu uzstāšanos un augsta līmeņa pludmales volejbolu. Ap plkst.12.00 notiks Latvijas čempionāta atklāšanas ceremonija, kuras ietvaros ikvienam klātesošajam būs iespēja savā īpašumā iegūt oficiālās pludmales volejbola bumbas ar Jāņa Šmēdiņa un Aleksandra Samoilova autogrāfiem, kā arī oficiālos čempionāta krekliņus. Ieeja uz visām sacensību dienām būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!