Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ceturtdien izcīnīja uzvaru Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupu sacensību otrajā cīņā.

Ar 16.numuru izliktie Latvijas sportisti J apakšgrupa otrās kārtas spēlē ar 2-0 (21:16, 21:9) sagrāva igauņus Kristo Kollo un Rivo Vesiku, kuri izlikti ar 32.numuru.

Jau ziņots, ka apakšgrupas pirmajā cīņā latvieši ceturtdien ar rezultātu 0-2 (20:22, 15:21) piekāpās vāciešiem Sebastianam Dolingeram un Štefanam Vindšeifam, kuriem šajā turnīrā piešķirts 17.numurs. Apakšgrupas pēdējā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš piektdien spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu, kuriem sacensībās ticis pirmais numurs.

Tikmēr ar piekto numuru izliktie Latvijas sportisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins otrajā N apakšgrupas cīņā ar rezultātu 0-2 (22:24, 18:21) piekāpās ķīniešiem Sjujam Liņdzjinam un Vu Peņgeņam, kuriem ticis 21.numurs.

Jau vēstīts, ka pirmajā apakšgrupas cīņā Latvijas duets ceturtdien ar rezultātu 2-0 (21:15, 30:28) pārspēja Jaunzēlandes duetu Džeisonu Ločhedu un Kirku Pitmenu, kuri izlikti ar 28.numuru

Grupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā paliks ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32.vietu.

Šis ir pēdējais posms Pasaules kausa tūres kalendārā pirms Londonas olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

Kā ziņots, Pļaviņš nesīs Latvijas karogu Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 27.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!