Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas pludmales volejbolistei Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits un Vanesa Grosberga un Anete Namiķe piektdien iekļuva Itālijā notiekošā Eiropas U-20 čempionāta izslēgšanas turnīrā.

Apakšgrupu sacensību noslēdzošajā cīņā Grosberga un Namiķe, kuras izliktas ar 12. numuru, ar rezultātu 0-2 (11:21, 19:21) piekāpās sacensību piektajam numuram Viktorijai Daizlai un Ronjai Klingerei. Maču Riharda Finstera trenētās Latvijas sportistes iesāka neveiksmīgi un pie rezultāta 3:11 pieprasīja medicīnisko pārtraukumu. Pēc dueļa atsākšanas viņas nedaudz pietuvojās, tomēr pirmajā setā zaudēja pārliecinoši. Otrais sets lietainos laikapstākļos bija daudz līdzīgāks. Kaut visu setu vadībā bija austrietes, latvietes vēl panāca 19:20, tomēr tāpat cieta neveiksmi.

Kā ziņojām, dienu iepriekš latvietes pirmajā mačā 22 minūšu laikā ar 2-0 (21:7, 21:9) sagrāva beļģietes Flēru Bēnsu un Jolīnu Luī, kurām piešķirts 21. numurs, bet piektdienas rītā ar 0-2 (15:21, 17:21) zaudēja itālietēm Klaudijai Skampoli un Annai Pikoli, kurām ticis 28. numurs.

E apakšgrupā ar trim uzvarām trijās spēlēs triumfēja austrietes, kamēr ar divām uzvarām sekoja itālietes, reizi uzvarēja latvietes, bet Beļģijas duets cieta trīs smagas neveiksmes.

Puišu turnīru ar divām uzvarām iesāka Latvijas sportisti Mihails Samoilovs un Kristaps Šmits, kuri ir vieni no čempionāta favorītiem. Sacensībās ar sesto numuru izliktie Latvijas pārstāvji ceturtdien pirmajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:17) uzvarēja baltkrievus Iļju Abramenku un Vladislavu Daviskibu, kuri izlikti ar 27. numuru, bet piektdien ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:14) pārspēja sacensību 22. numuru Voutu Nijtensu un Kristofu Vitfrūvenu no Beļģijas.

Noslēdzošajā mačā par pirmo vietu apakšgrupā Samoilovs un Šmits vēlāk piektdien Latvijas laika tiksies ar zviedriem Augustu Bornu un Dāvidu Ohmanu, kuriem piešķirts 11. numurs.

F apakšgrupā pa divām uzvarām divās spēlēs ir Latvijas un Zviedrijas duetiem, bet zaudējumus abos mačos cietuši beļģi un baltkrievi.

Samoilovs un Šmits šogad izcīnīja bronzas medaļas U-21 pasaules čempionātā, bet pērn ieguva tāda paša medaļu U-19 planētas meistarsacīkstēs. Tāpat Šmits pērn duetā ar Atvaru Ozoliņu izcīnīja ceturto vietu Eiropas U-20 čempionātā.

Tikmēr Grosberga un Namiķe piedalījās šī gada Eiropas U-18 čempionātā, kurā apstājās astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!