Foto: FIVB
Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs ceturtdien ar zaudējumu sāka dalību Kiprā notiekošajā pasaules čempionātā U-21 vecuma grupā, toties ar panākumu sacensības sāka Alise Pastare un Anete Briņķe.

B apakšgrupas pirmās kārtas mačā ar 11.numuru izliktais Latvijas duets ar 0-2 (20:22, 15:21) zaudēja amerikāņiem Heigenam Smitam un Kristoferam Orenikam, kuriem ticis 26.numurs.

Tikmēr sieviešu sacensībās ar 15.numuru izliktās Pastare/Briņķe C apakšgrupas pirmajā mačā ar 2-0 (21:9, 21:11) pārliecinoši pieveica Osirisu Huaresu un Sokorro Halinasu no Nikaragvas, kurām piešķirts 22.numurs.

Latvietes ceturtdien spēkosies arī ar Valēriju Okampo un Mišelu Pačeko no Ekvadoras, kuras izliktas ar 34.numuru, bet piektdien un sestdien viņas aizvadīs vēl trīs apakšgrupas mačus.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas spēlēm sacensībās iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas. Labākie astoņi dueti automātiski nopelnīs iespēju izslēgšanas turnīru sākt no otrās kārtas.

Šosezon pie bronzas pasaules U-17 čempionātā tikušas Tīna Graudiņa un Linda Elizabete Gramberga, bet Edvarts Buivids un Reinis Pekmanis U-23 vecuma grupas pasaules čempionātā ierindojās piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!