Foto: FIVB
Latvijas vīriešu un sieviešu pludmales volejbola komandas Kontinentālā kausa ceturtās kārtas sacensības aizvadīs Krievijas kūrorta pilsētā Sočos, lēmuši organizatori.

Sacensības risināsies no 5. līdz 8.septembrim, Latvijas vīriešu izlasei spēkojoties ar Krieviju, Baltkrieviju un Slovākiju, bet pludmales volejbolistēm spēlējot vienā apakšgrupā ar Francijas, Zviedrijas un Anglijas komandām.

Katras grupas divas labākās komandas kvalificēsies Kontinentālā kausa pusfinālam, kas, tāpat kā finālturnīrs, notiks 2016.gadā. Kopumā ceturtajā kārtā pa 16 komandām vīriešu un sieviešu konkurencē būs sadalītas pa četrām grupām, noskaidrojot pa astoņām komandām, kuras iekļūs pusfinālā. Turnīri notiks arī Viļņā (Lietuva), Salonikos (Grieķija) un Telavivā (Izraēla).

Kontinentālā kausa izcīņas pusfinālā jau ir tikušas pa astoņām komandām, kuras uzvarēja trešās kārtas grupu turnīros.

Latvijas pludmales volejbolisti maija sākumā Kontinentālās kausa izcīņas trešajā kārtā savās grupās nespēja izcīnīt uzvaru, tāpēc būs spiesti spēlēt ceturtajā kārtā. Latvijas vīriešu izlasi pārstāvēja Jānis Šmēdiņš/Mārtiņš Pļaviņš un Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs, kuri Turcijā apakšgrupas finālā ar 1-2 pamanījās zaudēt mājiniekiem. Tikmēr Latvijas sieviešu izlasē startēja Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa, kuras Kiprā izšķirošajā cīņā uzvarēja mājinieces.

Kontinentālajā kausā noskaidro ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejbola nāciju, bet galvenokārt tas uzmanību saista cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Iespēju tikt uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu iegūs Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi nākamā gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Ar 1.janvāri sākusies atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!