Ar mainīgām sekmēm ceturtdien Pekinas "Grand Slam" posmu aizvadīja Latvijas pludmales volejbola dueti.

Ar 20.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš M grupas pirmajā spēle ar rezultātu 2-1 (21:13, 27:29, 15:9) pieveica ar 13.numuru izliktos Petru Benešu un Premislu Kubalu no Čehijas.

Tikmēr otra mačā ceturtdien Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-0 (23:21, 21:15) pieveica spēcīgos spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri izlikti ar ceturto numuru. 

Šī uzvara latviešiem garantēja vietu izslēgšanas spēlēs. Vēl piektdien M grupas ietvaros Latvijas duets tiksies ar turnīra 29.numuriem Semu Bērnu un Aizaku Kapu.

Tikmēr otrs Latvijas pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kas izlikti ar 17.numuru, J grupas spēlē 0-2 (16:21, 17:21) zaudēja vāciešiem Davidam Klempereram un Ērikam Korengam, kuri izlikti ar 16.numuru.

Savukārt otrās kārtas spēlē Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:17) pieveica olimpiskos čempionus amerikāņus Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru, kas Pekinā izlikti ar pirmo numuru.

Piektdien šie Latvijas pludmales volejbolisti tiksies ar Igoru Ernandesu un Hesusu Fanje no Venecuēlas, kuriem piešķirts 32.numurs.

Samoilovs/Sorokins trešdien pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas un nodrošināja vietu pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!