Latvijas sieviešu volejbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, pārbaudes spēlē "Daugavas" sporta namā otrdien ar 3:1 (12:25, 25:14, 26:24, 25:23) pārspēja Dānijas valstsvienību, bet vīriešu valstsvienība ar tādu pat rezultātu — 3:1 — uzvarēja Zviedriju, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Pēc divām pārbaudes spēlēm Igaunijā šodien Latvijas sieviešu izlase Sporta namā "Daugava" uzņēma Dānijas valstsvienību.

Spēli Latvijai sāka Terēze Hrapāne, Elvita Dolotova, Annija Āboliņa, Monta Strazdiņa, Marta Kamēlija Levinska, Alise Pastare, un libero Liene Šimkuse.

Pirmos divus punktus guva strazdiņa un Levinska, bet pēc tam rezultāts līdzīgā spēlē sāka augt viešņu labā, ko nespēja apturēt arī divi Ingunas Minusas pieprasītie pusminūtes pārtraukumi, - 11:7, 16:8, 21:11.

Pirmo setu glābt neizdevās, bet otrais sets Latvijai sākās cerīgāk – 4:0. Latvietes labi darbojās blokā, vairākkārt apturot dāniešu uzbrukumus ceturtajā zonā. Ja neizdevās gūt punktu, vismaz bumbas lidojuma ātrums tika amortizēts, atvieglojot aizsardzību. Šo setu jau pārliecinoši līdz uzvarai aizvadīja Latvija – 25:14.

Arī 3. setā pirmos divus punktus guva Latvija un, pateicoties Pastares servēm, panāca 13:4. Tomēr tad pienāca dāņu 16. numura zvaigžņu stunda uz serves līnijas, un drīz rezultāts kļuva 20:20. Dolotova viena nobloķēja Ovī – 24:21. Tas vēl nebija viss, punktu setam pielika Hrapānes serve – 26:24.

Ceturtā setā jau no sākuma pārsvaru ieguva viešņas, to palielinot līdz 13:7. Pamazām Latvija tuvojās. Pa reizei kļūdījās dānietes uzbrukumā, bet izšķirošo lūzumu vēlreiz ar servēm radīja Pastare, kura ar gudru sitienu uzbrukumā pa bloku atnesa Latvijai uzvaru ar 3:1 (-13, 14, 24, 23).

Rezultatīvākās mājiniecēm bija Levinska ar 12, Hrapāne ar 11, Pastare ar 8 un Āboliņa ar 7 punktiem. Viešņām Ovī guva 15, Elbeka – 14 punktus.

Divas pārbaudes spēles ar Zviedriju ir pēdējās Latvijas vīriešu volejbola izlasei pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm, kas sāksies 15. augustā.

Spēli Latvijai šoreiz uzsāka Saušs, Zavorotnijs, Egleskalns, Ozoliņš, Švans, Petrovs un libero Ivanovs, kuri arī aizvadīja laukumā lielāko mača daļu.

Divu spēkos līdzīgu komandu spēlē seta iznākumu lielā mērā izšķīra Denisa Petrova serves, kas līdzēja pēc 17:18 gūt piecus punktus pēc kārtas – 22:18. Vēl gan bija jāizlieto arī pusminūtes pārtraukums, bet sets beidzās par labu mājiniekiem ar 25:22.

Arī otrais sets pagāja līdzīgā cīņā. Seta vidū 17:14 pārsvaru ieguva viesi, bet drīz viņi bija noķerti (18:18), un seta likteni izšķīra komandas kapteiņa Romāna Sauša serves – četras serves, trīs no tām zviedri nespēja pavaldīt. Punktu setam pielika Švans – 25:23.

Trešais sets sākās ar spēcīgu, bet neprecīzu servju kanonādi. No piecām servēm abu komandu izpildījumā četras lidoja ne tur, kur domātas. Vairāk grēkoja mājinieki, taču rezultāts auga līdzīgi. Vairāk vadībā bija viesi, kuri ar latviešu problēmām servju uzņemšanā panāca 12:8. Tas nebija pēdējais vārds, un mājinieki panāca pretiniekus un pat izvirzījās vadībā ar punkta pārsvaru, taču pēdējo vārdu, atkal pateicoties nepārliecinošai servju uzņemšanai mājiniekiem, teica zviedri, uzvarot setu ar 27:25 un pagarinot spēli.

Ceturtais sets sākās ar 4:0, jo Sauša servju artilēriju apstādināja tikai zviedru pieprasītais pārtraukums. Bija arī piecu punktu pārsvars, taču ar bloku un aizsardzību, kā arī latviešu kļūdiņām servju uzņemšanā viesi panāca 17:17. Seta un spēles iznākumu par labu mājiniekiem nosvēra Egleskalna un Aleksandra Kudrjašova serves, Kudrjašovam pieliekot punktu ar eisu pa tīkla trosi.

Mājiniekiem uzbrukumā izcēlās Egleskalns ar 25, Saušs ar 19 un Ozoliņš ar 8 punktiem, bet viesu rindās Gustavsonam 13, Ahremarkam 12 un Ekstrandam 9 punkti.

Trešdien, 8. augustā, komandas tiksies vēlreiz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!