Foto: F64
Latvijas studentu volejbola izlase sestdien izcīnīja otro uzvaru Dienvidkorejā notiekošās 28.Pasaules Universiādes mačos.

Apakšgrupas trešajā cīņā Latvija ar 3-0 (25:18, 27:25, 25:13) uzvarēja Venecuēlas komandu.

Latvijas komandas rindās ar 12 punktiem izcēlās Matīss Gabduļļins, bet 11 punktus pievienoja Toms Vanags.

Kā zināms, ceturtdien pirmajā mačā Latvija ar 1-3 (25:22, 15:25, 24:26, 16:25) piekāpās Ukrainai, bet piektdien ar 3-0 (25:22, 25:23, 25:21) pārliecinoši pārspēja Meksiku.

D apakšgrupas noslēdzošajā spēlē otrdien Latvija cīnīsies ar Ķīnu.

Pēc trim kārtām Latvija ar sešiem punktiem D apakšgrupas kopvērtējumā ieņem otro vietu, kamēr deviņus punktus ieguvusi Ukraina. Trīs punkti divos mačos ir Meksikai, bet bez punktiem cīnās Ķīna un Venecuēla.

Izslēgšanas spēlēs iekļūs divas labākās komandas no katras apakšgrupas. Iepriekš Latvijas izlases menedžeris Ainārs Dakša par Universiādes "kluso" mērķi nosauca iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Kā zināms, Latvijas studentu volejbola izlasē iekļauts arī latviešu izcelsmes amerikānis Miķelis Bērziņš, kurš ir 1984.gada olimpiskā čempiona Alda Bērziņa dēls. Kā sarunā ar aģentūru LETA norādīja Dakša, pēc Universiādes tiks vērtēta iespēja piesaistīt Bērziņu pieaugušo izlasei.

Pirmoreiz Latvija Universiādē piedalījās pirms diviem gadiem Kazaņā, kad palika 11.vietā.

Kā zināms, 28.Pasaules Universiāde norisināsies līdz 14.jūlijam Kvandžu pilsētā, Dienvidkorejā. Tai šogad pieteikušies 170 valstu pārstāvji.

Latviju šogad pārstāvēs 49 sportisti no Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Liepājas Universitātes, Latvijas Sporta pedagoģijas augstskolas, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Ventspils Augstskolas, Ekonomikas un kultūras augstskolas, Banku augstskolas, Valsts robežsardzes koledžas un vairākām ārvalstu augstskolām.

Latvijas studenti piedalīsies desmit sporta veidos - airēšanā, džudo, galda tenisā, loka šaušanā, mākslas vingrošanā, peldēšanā, šaušanā, taekvondo, vieglatlētikā un volejbolā.

Kopumā Pasaules Universiādē 21 sporta veidā piedalīsies vairāk nekā 10 000 sportistu. Kā jau ierasts, skaitliski lielākās delegācijas gaidāmas ASV, Japānai, Kanādai, Krievijai, Ķīnai un Vācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!