Foto: LETA
Latvijas U-18 meiteņu volejbola izlase, turpinot cīņu par ceļazīmi uz Eiropas čempionāta finālturnīru, sestdien sporta namā "Daugava" sīvā cīņā uzvarēja Melnkalnes vienaudzes, kamēr U-19 puiši savā atlasē kapitulēja Polijai.

Latvijas volejbolistes kvalifikācijas cikla otrās kārtas otrajā spēlē pieveica Melnkalni ar 3-2 (25:20, 25:17, 21:25, 18:25, 15:9), saglabājot izredzes uz tikšanu finālturnīrā.

Latvijas meitenes sestdienas spēli sāka veiksmīgi, uzvarot pirmajos divos setos un arī trešajā izvirzoties vadībā ar 14:8. Taču pēc tam iniciatīvu pārņēma pretinieces, kuras spēja izlīdzināt rezultātu mačā.

Tomēr izšķirošajā setā sīvā cīņā ar 15:9 pārākas bija mājinieces, kuras uzvarēja sešās no pēdējām septiņām izspēlēm, tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

Uzvarētājām Marta Kamēlija Kaminska guva 23 punktus, bet Kristīne Teivāne izcēlās ar 14 rezultatīvām darbībām.

Vēstīts, ka pirmajā mačā latvietes piektdien ar 2-3 (25:17, 12:25, 25:23, 19:25, 11:15) piekāpās Ukrainas vienaudzēm, bet Melnkalne ar 0-3 (10:25, 23:25, 23:25) zaudēja Serbijai.

Sestdienas pirmajā spēlē Serbijas izlase ar 3-0 (25:18, 25:12, 25:8) sagrāva Ukrainu.

Līdz ar to pēc divām kārtām Serbija ir seši punkti, Latvijai pirms spēles ar Serbiju ir trīs punkti, kamēr Ukrainai ir divi, bet Melnkalnei - viens punkts.

Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru sasniegs katras apakšgrupas labākā vienība un trīs labākās no astoņām otro vietu ieguvējām.

Kontinenta meistarsacīkstes šī vecuma komandām notiks aprīlī Nīderlandē.

Tikmēr Latvijas U-19 izlases volejbolisti, kas kvalifikācijas turnīru aizvada Polijā, sestdien atlases otrajā spēlē ar 0-3 (24:26, 11:25, 20:25) piekāpās mājiniekiem.

Latvijai ar septiņiem punktiem izcēlās Kristers Vēzis, bet pa sešiem punktiem savāca Kristaps Platacs un Rihards Lazdiņš.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Latvija ar 3-2 (22:25, 16:25, 25:18, 25:18, 17:15) dramatiskā cīņā pieveica Čehiju.

Pēc divām kārtām puišu sacensībās Polijai ir seši punkti, Čehija iekrājusi četrus punktus, Latvija seko ar diviem punktiem, bet bez punktiem cīnās Latvijas svētdienas pretiniece Zviedrija. Arī Latvijas puišu volejbolisti saglabā cerības uz finālturnīru. Astoņu grupu uzvarētāji uzreiz nodrošinās vietu finālturnīrā, kur jau iekļuvuši mājinieki Slovākija un Ungārija, kā arī to sasniegs divas labākās otro vietu ieguvējas. Finālturnīrs norisināsies aprīļa beigās.

Latvijas meiteņu komanda šim turnīram sāka gatavoties uzreiz pēc Jaunā gada Murjāņos, bet šonedēļ atgriezās Rīgā. Kā norādījis izlases galvenais treneris Pāvels Seļivanovs, pirms sacensībām paveikts labs darbs.

Komandai palīdz arī Irbe Andiķe-Lazda, kura pagājušajā nedēļas nogalē spēlēja U-20 izlasē pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas sacensībās, kur gan neizdevās sasniegt nākamo kārtu.

Latvijas U-18 meiteņu izlases sastāvs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā: Rūta Linde, Dārta Lūse, Agija Ankevica, Marta Kamēlija Levinska, Kristīne Teivāne, Irbe Andiķe-Lazda, Amanda Nikola Ērgle, Lāsma Ozola, Meinarda Brīvule, Ance Upeniece, Petra Nečiporuka, Elīna Zvaigzne.

Tikmēr septiņi no puišu volejbolistiem, kuri devušies uz Poliju, iepriekšējā nedēļas nogalē kopā ar U-19 valstsvienības galveno treneri Ģirtu Mārtiņsonu bija līdzdalībnieki Latvijas U-21 izlases teicamajai spēlei Horvātijā, kas ļāva sasniegt pasaules čempionāta atlases izšķirošo kārtu.

Uz Poliju devušies cēlāji Mārtiņš Liniņš un Jānis Jansons, pirmā tempa spēlētāji Kristaps Platačs, Vladislavs Blumbergs, Zigmārs Keišs un Mikus Podkalns, otrā tempa spēlētāji Rihards Lazdiņš, Niks Gauručs, Dmitrijs Meinarts un Kristers Vēzis, diagonālais spēlētājs Roberts Kļaviņš un libero Artūrs Alberts Krams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!