Foto: Shutterstock
Latvijas U-19 izlases volejbolistes ceturtdien Vācijā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas otrā posma turnīru sāka ar pamatīgu sagrāvi pret Polijas vienaudzēm.

Pāvela Seļivanova vadītā Latvijas izlase piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 0-3 (14:25, 14:25, 15:25).

Zaudētājām Irbe Andike Lazda guva septiņus, bet Kristīne Teivāne četrus punktus, kamēr Polijas izlasē ar 11 punktiem izcēlās Magdalēna Stisjaka un Aleksandras Grika.

Turpinājumā Latvijas volejbolistes piektdien tiksies ar Vācijas, bet sestdien ar Portugāles vienaudzēm.

Finālturnīram, kas septembrī notiks Albānijā, kvalificēsies grupas uzvarētājas, bet otro vietu ieguvēja, kā arī labākā trešā komanda no septiņām kvalifikācijas grupām, par ceļazīmēm uz finālturnīru varēs sacensties arī trešajā kvalifikācijas kārtā, kas notiks jūnija beigās.

Latvijas volejbolistes pirms turnīra aizvadīja treniņnometni Gulbenē. Tajā piedalījās 15 kandidātes, no kurām desmit bija izlases galvenā trenera Pāvela Seļivanova rīcībā arī 2017.gada janvārī Eiropas U-18 čempionāta atlases turnīrā Rīgā.

Latvijas U-19 meiteņu volejbola izlases sastāvs:
Petra Ņečiporuka, Lāsma Ozola, Kristīne Teivāne, Amanda Nikola Ērgle, Rūta Linde, Mairita Baltiņa, Marta Kamēlija Levinska, Nadežda Saveļjeva, Dārta Lūse, Elīna Zvaigzne, Irbe Andike Lazda, Kristiāna Paula Kukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!