Foto: LETA
Latvijas U-19 meiteņu volejbola izlase piektdien Rīgā cieta sagrāvi pret Horvātijas vienaudzēm Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra izšķirošās kārtas turnīra spēlē, zaudējot izredzes tikt uz finālturnīru.

Latvijas sportistes cieta neveiksmi ar 0-3 (8:25, 12:25, 20:25).

Mājiniecēm sešus punktus guva Marta Kamēlija Levinska, bet piecus punktus deva Diāna Černiševa. Uzvarētājām labākā ar 15 punktiem bija Lea Cvertniča.

Latvijas meitenes cieta otro zaudējumu divos mačos, jo piektdien ar 1-3 (25:20, 23:25, 20:25, 14:25) piekāpās Slovēnijas vienaudzēm.

Vēl sestdien Vācija ar 3-1 (18:25, 25:12, 25:12, 28:26) uzvarēja Slovēniju.

Pēc divām kārtām Vācijai ir divas uzvaras, Slovēnija un Horvātija ir tikusi pie viena panākuma, bet Latvija abos mačos ir zaudējusi.

Turnīra noslēgumā Latvijas izlase svētdien tiksies ar Vāciju.

Savukārt paralēli notiek arī turnīrs Serbijā, kurā spēlē mājinieces, Čehija, Polija un Somija.

Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja.

Latvijas izlase nepilnā sastāvā šim turnīram galvenā trenera Andreja Odinokova un palīga Pāvela Seļivanova vadībā gatavojās jau kopš 16.jūnija. Tomēr gatavošanās plānus koriģēja gan pludmales volejbola sezona, gan nedēļu pirms izšķirošā kvalifikācijas turnīra notikušās Latvijas Olimpiādes sacensības.

Komandai klāt nākusi Amēlija Petrova no Daugavpils, kura ir pirmā tempa spēlētāja, un perspektīva meitene no Murjāņiem – Paulas Nečiporukas māsa Petra, kura libero pozīcijā nomainījusi Lindu Šteinbergu.

Šteinberga kopā ar Ievu Petrovu devušas priekšroku pludmales volejbolam, kā arī komandai nepalīdz viena no līderēm kvalifikācijas otrajā kārtā Tīna Laura Graudiņa, kura šonedēļ kopā ar Anastasiju Kravčenoku piedalās Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) "Satellite" sērijas turnīrā Rumānijā.

Izlase gatavošanos sāka ar deviņu dienu treniņnometni Aizputē, kas beidzās pirms Jāņiem. Spēlētājām fizisko kondīciju palīdzēja uzlabot kādreiz lieliskā vieglatlēte Valentīna Gotovska.

Latvijas izlases galvenais treneris Odinkovs pirms turnīra uzskatīja, ka grupas favorīte būs Vācija, jo šī izlase pagājušā gada Eiropas U-18 čempionātā ieņēma sesto vietu.

Aprīlī Latvijas U-19 izlase Rīgā notikušajā otrajā kvalifikācijas kārtā kā labākā no trešo vietu ieguvējām ieguva tiesības startēt čempionāta trešajā - izšķirošajā kārtā, saglabājot iespējas piedalīties finālturnīrā, kas no 27. augusta līdz 4. septembrim norisināsies Ungārijā un Slovākijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!