Foto: F64
Latvijas U-19 vecuma puišu volejbola izlase piektdien Grieķijā cieta zaudējumu spraigā cīņā 2015.gada Eiropas čempionāta otrās kvalifikācijas kārtas otrajā mačā.

Latvijas jaunie volejbolisti ar 2-3 (26:24, 16:25, 19:25, 25:22, 9:15) piekāpās Somijai.

Latvijai uzvarot pirmo setu, somi gana pārliecinoši to paveica otrajā un trešajā, tādējādi nonākot tikai viena uzvarēta seta attālumā no panākuma šajā cīņā. Tiesa, Latvija spēja lauzt cīņas gaitu un gūt uzvaru ceturtajā setā, bet izšķirošajā - piektajā - setā Somija bija krietni pārāka.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Latvija ceturtdien ar rezultātu 3-1 (20:25, 29:27, 25:22, 25:22) pārspēja mājinieci Grieķiju, bet otrā H apakšgrupas cīņā Rumānija ar 3-0 (25:19, 26:24, 31:29) uzvarēja Somiju.

Rumānijas un Grieķijas savstarpējais duelis norisināsies piektdienas vakarā.

Atlases turnīru Latvija turpinās sestdien, kad pretiniekos būs Rumānija.

Latvijas U-19 izlase turnīrā startē trenera Vjačeslava Grimailova vadībā.

Tikmēr Latvijas U-20 meiteņu izlase piektdien Polijā notiekošo pasaules čempionāta pirmās kvalifikācijas kārtas turnīru sāka ar neveiksmi, pārliecinoši ar 0-3 (14:25, 20:25, 19:25) atzīstot Beļģijas pārspēku.

Sacensību turpinājumā trenera Ilmāra Pūliņa vadītā komanda sestdien tiksies ar mājinieci Poliju, bet svētdien spēkosies ar Nīderlandi.

Šīs nedēļas izskaņā kvalifikācijas cikla spēles aizvada kopumā četru dažādu vecumu Latvijas volejbola izlases. U-18 meiteņu un U-19 puišu valstsvienības attiecīgi Jelgavā un Grieķijā sacenšas 2015.gada Eiropas čempionāta otrajā atlases kārtā, bet Latvijas U-20 sieviešu un U-21 vīriešu izlases attiecīgi Polijā un Ungārijā spēkojas 2015.gada pasaules čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā startē 31 komanda. Tās sadalītas astoņās grupās, pa trim vai četrām komandām katrā. Katras grupas pirmo vietu ieguvēji, kā arī trīs labākās no otro vietu ieguvējām nodrošinās sev vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā.

U-18 meiteņu Eiropas čempionāta finālturnīrā startēs 12 valstu izlases, tas notiks no 28.marta līdz 5.aprīlim Bulgārijā. Arī U-19 puišu Eiropas čempionāta finālturnīrā startēs 12 valstu izlases, bet tas notiks no 4. līdz 12.aprīlim Turcijā.

Tikmēr pasaules čempionāta pirmajā kvalifikācijas kārtā izlases startē grupās, pa trim vai četrām komandām katrā. Katras grupas labākās komandas, kā arī viena labākā otrās vietas ieguvēja iegūs tiesības startēt otrajā kvalifikācijas kārtā, kur astoņas komandas būs sadalītas divās grupās, katrā pa četrām. Pēcāk finālturnīrā no Eiropas iekļūs katras grupas uzvarētāji.

Pasaules čempionāti šajās vecuma grupās risināsies aprīlī. To nories vieta vēl nav noteikta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!