Foto: AFP/Scanpix

Latvijas U-21 volejbolisti pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas spēlē sestdien pieveica Horvātijas vienaudžus, sperot soli pretī pēdējai kārtai, kamēr U-20 volejbolistes cieta zaudējumu

Borisa Kolčina trenētā komanda sestdien svinēja uzvaru ar rezultātu 3-0 (25:15, 26:24, 25:12).

Latvijas izlasē ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Pāvels Jemeljanovs, bet 12 punkti Atvaram Ozoliņam, kamēr desmit punktus guva Kristaps Šmits.

Līdz ar to Latvijas izlase turnīru sākusi ar divām uzvarām.

Latvijas volejbolisti piektdien ar rezultātu 3-0 (25:20, 25:22, 25:22) uzvarēja Turcijas vienaudžus. Savukārt horvāti pirmajā mačā ar 0-3 (15:25, 20:25, 20:25) zaudēja Beļģijai, kas vakarā spēkojas ar turkiem.

Svētdien Latvijas volejbolisti spēkosies ar Beļģijas komandu.

Šajā kvalifikācijā grupas uzvarētāji nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā maijā, uz kuru dosies arī divas labākās četru grupu otro vietu ieguvējas. Pasaules čempionāts jūnijā notiks Čehijā.

Tikmēr Latvijas U-20 meiteņu volejbola izlase, spēlējot bez vairākām līderēm, Rīgā ar 0-3 (21:25, 20:25, 17:25) piekāpās Horvātijas vienaudzēm.

Līdz ar zaudējumu Latvijas volejbolistes sarežģījušas cīņu par otro vietu grupā, kas ļautu pretendēt uz pēdējo atlases kārtu.

Latvijas komandā rezultatīvākā bija Elza Smilškalne, kura guva desmit punktus, bet pa astoņiem punktiem nopelnīja Īvaise Zaķe un Diāna Černiševa.

"Neesmu apmierināts. Ļoti žēl, jo varējām uzvarēt, bet to neļāva nedisciplinētība aizsardzībā. Arī servju uzņemšanā zaudējām svarīgus punktus. Pirmajā setā libero neuzņēma bumbu, ko vajadzēja uzņemt, kaut gan servēja horvātietes šodien ļoti labi. Visai komandai jāuzdod sev jautājums, kur pirmajā un otrajā setā palika komandas disciplīna? Trešajā setā jau veicām vairākas maiņas," Latvijas Volejbola federācija citē izlases galveno treneri Andreju Odinokovu.

"Patika, kā nospēlēja Smilškalne un Černiševa. Rīt gan mums pretī stāsies pavisam citas klases komanda. Būs vēl grūtāk, tomēr spēlētājām, lai spēlētu pieaugušo volejbolu, ir jāsper solis uz priekšu savā spēlētprasmē. Šodien izšķirīgajos brīžos neguvām 3-4 punktus, ko varējām, bet rīt jāmēģina kļūdīties mazāk," skaidroja Odinokovs.

Pirms tam turnīra favorītes vācietes ar 3-0 (25:14, 25:8, 25:18) sagrāva Dāniju, tiekot pie otrās uzvaras turnīrā.

Latvijas meitenes kvalifikāciju piektdien sāka ar rezultātu 3-1 (14:25, 25:23, 25:13, 25:23) uzvarot Dāniju. Tikmēr Horvātija ar 0-3 (12:25, 22:25, 18:25) zaudēja Vācijai.

Turnīra noslēgumā svētdien Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Vāciju.

Grupas uzvarētājas nodrošinās dalību pēdējā atlases kārtā maijā, uz kuru dosies arī trīs labākās četru grupu otro vietu ieguvējas. Savukārt pasaules čempionāts jūnijā risināsies Meksikā.

Pērn Andreja Odinokova trenētās Latvijas U-19 volejbolistes sasniedza izšķirošo kārtu Eiropas čempionāta kvalifikācijā, tomēr tajā palika bez uzvarām, turklāt pretiniekos bija gan Horvātija, gan Vācija, abām pretiniecēm kapitulējot trijos setos.

Šoreiz izlasei nepalīdz abas potenciālās līderes – Tīna Laura Graudiņa koncentrējas pludmales volejbolam, bet Paula Nikola Nečiporuka nav atguvusies no nesen gūtas kājas traumas.

Savukārt nākamajā nedēļas nogalē sporta namā "Daugava" Eiropas čempionāta kvalifikāciju aizvadīs Latvijas U-18 izlases volejbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!