Foto: F64
Šīs nedēļas beigās Rīga piederēs volejbolam. - 19. augustā "Arēnā Rīga" notiks Eiropas čempionāta atlases spēle starp Latvijas un Igaunijas vīriešu izlasēm, bet pirms tās notiks volejbola festivāls pieaugušajiem un bērniem Rīgas pilsētas svētku ietvaros, informē Latvijas Volejbola federācija.

Volejbola svētki sāksies sestdien, 18. augustā, ar lielāko volejbola festivālu Baltijā – "LIDO Volley Fest 2018", kurā piedalīsies amatieru un entuziastu volejbola komandas. Sacensības organizē Latvijas Volejbola federācija (LVF) un Igaunijas Volejbola federācija sadarbībā ar Entuziastu Volejbola Līgu. Plānota apmēram 100 komandu līdzdalība, bet komandas dalību var apstiprināt līdz 15. augustam.

19. augustā "Skonto" stadionā ar 112 komandu līdzdalību notiks tradicionālās LVF rīkotās vasaras jaunatnes spēļu volejbolā finālsacensības – "Kinder Volley Fest", kas iepriekš ilgāku laiku bija pazīstamas kā ""TIO" Volejs" un "PŪRE Chocolate" sacensības. "Tāpēc gribam piedāvāt faniem izkustēties un pašiem pasportot pirms Latvijas – Igaunijas mača," par festivāla ideju nedēļas nogalē stāsta LVF ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs. "Komandām no Latvijas un Igaunijas, varbūt arī citām kaimiņvalstīm, būs iespēja sacensties tajā pašā infrastruktūrā, kurā nākamajā dienā notiks jauniešu turnīrs. Pa dienu tā būtu iespēja izaicināt sevi un pretiniekus, vakarā kopīgā pasākumā atpūsties klubā "Coyote Fly", bet nākamajā dienā pulcēties un doties uz "Arēnu Rīga" atbalstīt Latvijas izlasi."

Vairākus gadus volejbolu Latvijā atbalsta sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums "Lido", kas vienmēr ir iestājies gan par veselīgu pārtiku, gan profesionālā un tautas sporta attīstīšanu. "Lido" valdes priekšsēdētājs un volejbola spēles entuziasts Māris Blumbergs pasākumā saskata iespēju ne tikai apmeklēt Latvijas – Igaunijas spēli, bet gan latviešiem, gan igauņiem izmantot iespēju pasportot arī pašiem draugu lokā, satikt domubiedrus un sajust sacensību atmosfēru. "Ticam, ka "LIDO Volley Fest 2018" būs vieta, kur satikties un uzspēlēt kā topošajiem profesionāļiem, tā draugiem un visiem tiem, kam sirdī mājo volejbols", saka Blumbergs.

Sacensības norisināsies 16 volejbola laukumos "Skonto" stadionā uz zālāja seguma pēc zāles volejbola noteikumiem. Savu komandu līdz 15. augustam (ieskaitot) varat pieteikt kādā no 8 kategorijām: Vīriešu A, Vīriešu B, Vīriešu C, Vīriešu 50+, Sieviešu A, Sieviešu B, Sieviešu 45+ vai MIX līgā (3 vīrieši + 3 sievietes).

"Piesaki savu komandu festivālam, samēro spēkus ar igauņiem jau sestdien un izbaudi šīs vasaras labāko volejbola pasākumu arī pats," aicina LVF, atgādinot, ka plašāka informācija atrodama "LIDO Volley Fest 2018" mājas lapā internetā - volleyfest.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!