Foto: Vadims Morozovs
Arī otrajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Latvijas volejbola izlase "Elektrum" Olimpiskajā centrā Rīgā pārspēja Dāniju, šoreiz piecos setos, ar rezultātu 3:2 (25:20, 19:25, 25:23, 16:25, 15:8).

Pirmajā pārbaudes spēlē Latvijas izlase bija pārāka četros setos. No pirmās dienas pamatsastāva laukumā sestdien izgāja tikai Toms Švans un libero Ingars Ivanovs, taču tas netraucēja ar 25:20 uzvarēt 1. setā.

Otrajā setā Dānijas izlase revanšējās ar 25:19, bet trešā seta likteni izšķīra cēlājs Edvīns Skrūders, kurš bija nācis Vladimira Visocka vietā, pēc diviem jaudīgiem, bet nerezultatīviem sitieniem trešajā uzbrukumā otrās piespēles vietā pats gūstot punktu – 25:23.

4. sets atkal pagāja Dānijas izlases zīmē – 25:16, un piekto setu Latvijas izlasē sāka pirmās spēles pamatsešinieks: Toms Vanags, Švans, Edvarts Buivids, Romāns Saušs, Andis Cimoška un Skrūders, kuriem izdevās pārspēt dāņus ar 15:8.

Laukumā pabija visi Latvijas izlases spēlētāji, arī Matīss Gabdulļins, bet par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Toms Švans un Rasmuss Broinings.

"Ļoti labs kolektīvs," vaicāts par jaunajiem iespaidiem Latvijas pieaugušo izlasē, saka Edvīns Skrūders. "Visi atbalsta, neviens neko nepārmet, bet pasaka, kā labāk izdarīt. Pirmo reizi spēlēju kopā ar šiem puišiem, un pagaidām sadarbība vēl nav ideāla. Cēlieni un ceturto zonu varētu būt labāki, bet uz otro zonu sanāk labāk. Pagaidām sanāk tīri labi."

Atšķirībā no pārējiem komandas biedriem Edvīnam būs jādodas laukumā arī svētdien, kad viņš kopā ar U-21 izlasi aizvadīs trešo spēli pret Dāniju. "Nevaru būt divās izlasēs vienlaicīgi. Šobrīd vairāk esmu pieaugušo izlasē, bet, kad tuvāk būs kvalifikācijas turnīrs junioru izlasei, protams, būšu junioru izlasē," saka Skrūders.

"Modelim nav ne vainas. Arī atmosfēra kā vienmēr izlasē ir laba," lūgts novērtēt šā gada izlases modeli, pastāstīja viens no pieredzējušākajiem vīriem izlasē Ingars Ivanovs. "Treniņos esam draudzīgi. Pieredzējušākie palīdz iejusties komandā jaunākajiem, iedrošināt viņus, bet vakar Skrūders sāka spēli pamatsastāvā, un nemaz viņu nevajadzēja iedrošināt, jo laukumā viņam nebija nekādu uztraukuma pazīmju. Jā, pietrūkst mums triju spēlētāju, bet lai labāk spēlē veselie, kas gatavi palīdzēt komandai. Turklāt tā ir ļoti laba skola jaunajiem."

"Spēles bija ok. Ir brāķis, bet kopā esam tikai nepilnu nedēļu," skaidro Ivanovs. "Pirms turnīra Ukrainā sadarbības pieslīpēsim, un vajadzētu būt labi. Dāņi ir malači. Ne jau zaudēt viņi atbrauca, turklāt šodien visu maču viņi nospēlēja ar pirmo sastāvu, kamēr mēs šodien plaši variējām ar sastāvu."

Svētdien ar Dānijas valstsvienību tiksies Latvijas U-21 izlase. Spēles sākums pulksten 13:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!