Foto: cev.lu
Latvijas vīriešu volejbola izlase 14 spēlētāju sastāvā devusies uz Portugāli, kur paredzēts pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sākuma aizvadīt trīs pārbaudes spēles, informē Latvijas Volejbola federācija.

Pārbaudes spēles ar mājiniekiem, Portugāles izlasi, notiks 1., 2. un 3. augustā pilsētiņā Vilaflorā.

Uz Portugāli devušies 14 spēlētāji, mājās paliekot Edvīnam Skrūderam un Reinim Pekmanam, kuriem ir nelielas veselības problēmas.

Runājot par uzdevumiem Vilaflorā, Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls saka, ka vajadzētu "mierīgā garā atrast galveno lomu spēlētājus", kuri, "ja viss būs kārtībā ar veselību", spēlēs pret Izraēlu un Igauniju Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

"Pirms pirmās pārbaudes spēles ir grūti pateikt, kādi esam," vaicāts par komandas šī brīža gatavību, atbild Kēls. "Treniņos savā starpā esam spēlējuši seši pret seši, bet tie ir treniņi. Spēle ir pavisam kas cits. Pašam arī ir interesanti, kā būs laukumā."

Portugāles izlase ir līdzīga līmeņa komanda, ar kuru Latvijas izlasei, spēlējot ne savā spēcīgākajā sastāvā, pagājušogad iznāca tikties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Ļubļanā. Toreiz mūsējie portugāļiem piekāpās ar 1:3.

Šogad Portugāle spēlēja Eiropas Zelta līgā, kur vispirms ieņēma pirmo vietu grupā, apsteidzot Somiju, Spāniju un Čehiju, bet finālčetriniekā pusfinālā trijos setos zaudēja vēlākajai līgas uzvarētājai Igaunijai un cīņā par 3. vietu piecos setos piekāpās Turcijai.

Pēc atgriešanās no Portugāles Latvijas izlasei paredzētas vēl divas pārbaudes spēles, 7. un 8. augustā Rīgā tiekoties ar Zviedrijas valstsvienību.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies 15. augustā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas kalendārs:
15. augusts Izraēla – Latvija
19. augusts Latvija – Igaunija
5.-6. janvāris Igaunija – Latvija
9. janvāris Latvija – Izraēla

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!