Foto: cev.lu
Latvijas volejbola izlase svētdien, 3. jūnijā, Skopjē ar uzvaru pār mājinieci Maķedonijas valstsvienību nodrošināja sev iekļūšanu Eiropas sudraba līgas finālturnīrā.

Nervozā gaisotnē aizvadītā mačā Latvija uzvarēja ar 3-0 (28:26, 29:27, 25:17). Latvijas izlasei šī bija piektā uzvara pēc kārtas un piektā jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā.

Līdz ar to Latvijai jau pēc nepilnām divām nedēļām atkal būs jāmēro ceļš uz Skopji, kur notiks Eiropas sudraba līgas finālturnīrs.

Nervozā un emocijām bagātā spēlē pirmajā setā nevienai komandai neizdevās iegūt drošāku pārsvaru, uzvarētāja noskaidrošanu atstājot uz pēdējām izspēlēm. Maķedoniešu līderis Nikola Gjorgijevs, kuram šī bija 100. spēle valstsvienībā, svarīgā brīdī kļūdījās servē, bet Latvijas izlases uzbrukuma līderis Edvarts Buivids ar spēcīgu servi pielika punktu setam.

Otrajā setā maķedonieši panāca drošu pārsvaru, un nelīdzēja arī Kēla paņemtais pārtraukums. Maķedonijas izlase seta vidū bija vadībā jau ar 14:6, kad Kēls otro reizi setā pasauca uz pārrunām Latvijas volejbolistus. Brīdi vēlāk lielisku servju sēriju veica Andrejs Zavorotnijs, palīdzot Latvijai samazināt rezultāta starpību līdz 15:16. Vēlāk Latvija spēli setā līdzsvaroja un atkal viss izšķīrās galotnē. Latvija atspēlēja četras setbumbas, bet tad pēc Romāna Sauša uzbrukuma un komandas divkāršā bloka Latvijas panāca smagu uzvaru otrajā setā.

Trešā seta sākumā Latvija lēnām ieguva pārsvaru, to turpināja palielināt, bet mājinieki, nenoticot saviem spēkiem, īsti vairs nespēja izrādīt pretestību. Latvija droši uzvarēja trešo setu un svinēja ceļazīmes izcīnīšanu uz finālturnīru.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi no Skopjes "SRC Kale" arēnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!