Foto: DELFI
Latvijas volejbola izlase pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mača izbraukumā pret Izraēlas valstsvienību treniņos strādā, lai uzlabot servju izdarīšanas un to uzņemšanas, intervijā Latvija Volejbola federācijas (LVF) preses dienestam stāstīja galvenais treneris Avo Kēls.

Latvijas volejbola izlase otrdien agri no rīta devās uz izbraukuma spēli Izraēlā, lai trešdien aizvadītu pirmo spēli Eiropas čempionāta atlases grupā. Pirms kvalifikācijas turnīra spēlēm Latvijas izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles, kurās izdevās izcīnīt četras uzvaras.

"Rezultātu tam, kā ir izdevies sagatavošanās cikls, redzēsim mačā pret Izraēlu," teica Kēls. "Esam samazinājuši slodzes, un galveno uzmanību veltām mūsu sāpju bērnam – servēm – un to uzņemšanai, kā arī strādājam pie citām niansēm. Uzturam tonusu, krājam enerģiju, lai spēlētāji būtu atpūtušies pirms spēlēm. Pats ceru, ka ar katru dienu izskatīsimies labāk. Spēles ar Zviedriju aizvadījām nedaudz labāk nekā mačus ar Portugāli, un pēdējās dienās sniegumu vēl uzlabosim."

Latvijas izlase pret Izraēlu spēlēja pirms gada, kad pasaules čempionāta kvalifikācija piedzīvoja zaudējumu.

"Zinām, kā mūsu pirmais pretinieks spēlē," pārliecināti sacīja Kēls. "Lielos vilcienos zinām, kāds būs sākuma sastāvs. Varbūt cēlājs var mainīties, iespējams, - arī "diagonāle". Tomēr par 90% viņi būs tādi, kā domājam. Mums būs ļoti bīstama komanda. Arī viņi zina, ka zaudētājam pirmajā cīņā variantu iekļūt finālturnīrā paliek maz. Šobrīd pat nevar īsti pateikt, kurš pirmajā spēlē ir favorīts – mēs vai viņi. Es gribētu teikt, ka tomēr izredzes ir 55:45 mūsu labā. Varbūt tas skan nedaudz nekaunīgi, taču es ticu, ka šādas izredzes būs," sacīja Kēls.

Pēc šī mača Latvija savā laukumā 19. augustā spēkosies pret Igauniju, bet nākamā gada sākumā pret Izraēlu būs jāspēlē savā laukumā, bet pret Igauniju – izbraukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!