Foto: cev.lu
Latvijas vīriešu volejbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai, izbraukumā pārbaudes spēlē ar rezultātu 2-3 (25:17, 25:21, 20:25, 17:25, 8:15) ceturtdien piekāpās Portugāles valstsvienībai.

Abas komandas pārbaudes spēlē tikās dienu iepriekš, uzvaru trīs setu cīņā svinot Latvijai. Salīdzinot ar iepriekšējo cīņu, Latvijas valstsvienības pamatsastāvā Atvara Ozoliņa vietā devās Toms Vanags. Maiņas sākās jau pēc 1. seta, bet trīs pēdējos setus laukumā cīnījās nosacītie rezervisti. Savukārt Portugālei vakardienas pamatsastāvs laukumā devās trešajā setā vai arī palika laukuma malā vispār.

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 15 punktiem bija Edvarts Buivids. Deviņi punkti Edgaram Šimanskim, astoņi – Aleksandram Avdejevam, pa sešiem – Vanagam un Ozoliņam, pa 5 – Andim Cimoškam un Hermanam Egleskalnam. Mājinieku rindās ar 21 punktu izcēlās Brunu Kunja, Žoau Simoešs guva 16, bet Teišeiram Nunu 10 punkti.

Arī šoreiz Latvijai padaudz kļūdu servēs (24) ar 3 netveramām servēm, kamēr portugāļiem 18 kļūdas un 6 "eisi". Servju uzņemšanas precizitāte vilkiem bija sliktāka nekā vakar, bet apmēram tāda pati kā portugāļiem šodien. Uzbrukumā vairāk punktu guva Latvija (58 pret 45), taču arī vairāk kļūdu (9 pret 5 portugāļiem) un vairāk atduršanās blokā – mājinieki ar bloku guva 15, bet latvieši – 8 punktus (Šimanskis 4).

Latvijas un Portugāles izlases aizvadīs vēl vienu savstarpējo pārbaudes spēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!