Foto: Publicitātes foto
Par Latvijas volejbola izlases kapteini iecelts Romāns Saušs, informē Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas volejbola izlase uzsākusi gatavošanos Eiropas čempionāta atlasei. Neilgi pēc treniņu sākšanas notikušas komandas kapteiņa vēlēšanas, jo komandas kapteinis Eiropas Sudraba līgas spēlēs Ruslans Sorokins uz šo gatavošanās posmu nav izsaukts.

"Tā bija aizklāta balsošana, un pēc tās mums paziņoja, ka ir neizšķirts starp mani un vēl vienu komandasbiedru. Nezinu, kurš bija otrs volejbolists. Tad izšķirošo vārdu teica treneri, kuri izlēma, ka kapteinis būšu es," par vēlēšanu procesu stāsta Romāns Saušs, kurš pēc vairāk nekā gada pārtraukuma atgriezies šajā postenī. "Tā būs jau otrā reize kapteiņa postenī izlasē, jo pirms gada, kad izlasei nevarēja palīdzēt Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, jau biju šajā amatā. Tikai toreiz tā nebija spēlētāju balsošana, bet par kapteini mani iecēla izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. Protams, ir liels prieks par to, ka komanda ir izvēlējusies mani un čaļi tic, ka varu tikt ar šiem pienākumiem galā. Paldies viņiem, un centīšos pildīt savus uzdevumus, cik labi vien varēšu. Tā ir lielāka atbildība. Jābūt piemēram gan laukumā, gan ārpus tā, jāuzmundrina puiši, kādam jāpasaka kāds skarbāks vārds..."

Saušs izlasē ir jau 10 gadus. "Kad pirmoreiz atnācu uz izlasi, tajā vēl nebija pat Deniss Petrovs," saka kapteinis. "Bija Andrejs Zavorotnijs, kurš vairākus gadus izlasē nespēlēja, bet vissenākā pieredze izlasē no šā gada modeļa ir Ruslanam Sorokinam." Par viņu kapteiņa lomā pavasarī balsoja ar Romāns, bet par ko viņš balsojis šoreiz, varbūt pateiks kaut kad vēlāk. Pirmie darbi kapteiņa amatā vēl veicami, bet jau tagad ar izlases menedžeri Arturu Vitkovski ir runāts par "sodiņiem" izlases dalībniekiem: "Ir idejas," saka kapteinis. "Ir čaļi, kas nokavē treniņu, ir tādi, kas sajauc treniņa laikus vai aizmirst šortus. Sodiņu saraksts palīdzēs disciplīnai."

Protams, gan izlases, gan kapteiņa uzdevums ir skaidrs – kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Viegli tas nebūs, jo "pirmā spēle ir izbraukumā ar Izraēlu, kas ir apmēram tikpat spēcīga kā Maķedonija. Turklāt tā ir pirmā spēle. Arī pret Igauniju 19. augustā Rīgā nebūs viegli, jo igauņi ir spēcīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!