Foto: F64

Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien cieta vēl vienu zaudējumu Polijā notiekošā 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrā posma otrā sabraukuma mačos.

Latvijas volejbolistes ar rezultātu 0-3 (12:25, 13:25, 19:25) piekāpās Ukrainas spēlētājām.

Latvijas izlases rindās individuāli veiksmīgākā bija Enija Bidzāne, kura guva desmit punktus, bet par vienu mazāk iespēja Alise Lece.

Jau vēstīts, ka pirmajā sabraukumā latvietes ar rezultātu 0-3 (15:25, 21:25, 24:26) zaudēja Ukrainai, bet ar 1-3 (22:25, 16:25, 25:16, 12:25) piekāpās Šveicei un ar 0-3 (20:25, 6:25, 20:25) pārliecinoši zaudēja arī Polijai.

Savukārt otro sabraukumu piektdien nācās uzsākt ar zaudējumu, ar 0-3 (12:25, 15:25, 11:25) atzīstot mājinieču Polijas pārākumu.

Latvijas izlase pēc piecām kārtām turpina cīnīties bez punktiem, ieņemot B apakšgrupas pēdējo, ceturto, vietu.

Otrā sabraukuma noslēgumā Latvija svētdien sacentīsies ar Šveici.

Latvijas izlase šomēnes Zviedrijā aizvadīja arī kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu, kurā pieveica Norvēģiju un Gruziju, bet piekāpās mājiniecēm, tomēr ar to bija pietiekami kvalifikācijas nākamās kārtas sasniegšanai.

Latvijas sieviešu volejbola izlases sastāvs 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā: Sanda Ragozina, Jana Bērziņa (abas - cēlājas), Zane Malaševska, Agnese Caica, Anete Briņķe, Dagnija Mediņa (visas - pirmais temps), Lana Sorokina, Enija Bidzāne, Ilze Liepiņlauska, Alise Lece (visas - otrais temps), Karīna Fiļipjonoka (diagonāle), Kristīne Lece (libero).

Eiropas čempionāta atlases turnīra vīriešu un sieviešu konkurencē otrās kārtas grupu pirmo vietu ieguvēji kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvēji kvalificēsies trešajai kārtai, kas notiks nākamā gada maijā. Trešajā posmā sešas izlases vīriešu un sieviešu konkurencē būs sadalītas pa pāriem un aizvadīs pa spēlei savā laukumā un izbraukumā, noskaidrojot pēdējās trīs finālturnīra dalībnieces.

Eiropas čempionāta finālturnīrs vīriem 2015.gada rudenī notiks Beļģijā un Nīderlandē, bet dāmas sacentīsies Bulgārijā un Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!