Foto: cev.lu
Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien ar drošu uzvaru Slovākijā sāka 2017. gada Eiropas čempionātu kvalifikācijas turnīru.

Latvijas komanda pirmā sabraukuma pirmajā mačā ar 3-0 (25:19, 25:21, 25:19) pārliecinoši pārspēja Horvātiju.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem šajā spēlē izcēlās Hermans Egleskalns, kamēr 11 pievienoja Romāns Saušs.

Latvijas volejbolisti šajā mačā guva diezgan pārliecinošu uzvaru. Tiesa, vissīvākais bija otrais sets, kurā ilgu laiku abas izlases cīnījās punkts punktā, bet tikai tā noslēgumā Latvijai izdevās iegūt nepieciešamo pārsvaru un uzvarēt ar 25:21.

Savukārt trešajā setā Latvijas spēlētāji jau no paša sākuma ieguva vairāku punktu pārsvaru, ko izdevās noturēt līdz pat beigām.

Tikmēr šīs grupas otrā spēlē Slovākija ar 3-0 (26:24, 25:18, 25:13) uzvarēja Izraēlu.

Uzvarētājiem Matejs Patāks un Milans Bencs guva 15 punktus, bet Izraēlas izlasē ar astoņiem punktiem izcēlās Tamirs Herško.

Pirmā sabraukuma turpinājumā Latvija tiksies arī ar mājinieci Slovākiju un Izraēlu. Savukārt pēc nedēļas šīs četras komandas vēlreiz aizvadīs viena apļa turnīru, kas jau notiks Horvātijas pilsētiņā Rovinjā Adrijas jūras krastā.

Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējas par ceļazīmi uz Poliju cīnīsies izslēgšanas kārtā. Tā kā Latvijas izlasei šoreiz pretim nav ielozēts neviens volejbola grands, netiek izslēgta iespēja, ka komanda varēs reāli cīnīties par dalību finālturnīrā.

Pērnā gada Eiropas čempionātā spēlēja Slovākija un Horvātija, bet tās ar augstiem rezultātiem neizcēlās, paliekot attiecīgi 14. un 15.vietā. Slovākija kopš 2001. gada tikai reizi nav spējusi kvalificēties Eiropas čempionātam. Savukārt Latvija un Izraēla to paveikusi pa vienai reizei - attiecīgi 1995. un 1971. gadā.

Sagatavošanās posmā Latvijas izlase aizvadīja deviņas pārbaudes spēles, kuru laikā tikai vienreiz ciests zaudējums pret Baltkrieviju, bet vienreiz pret Grieķiju spēlēts neizšķirti. Izlases galvenais treneris Raimonds Vilde kā pēdējo no kandidātu vidus svītroja Aleksandru Kudrjašovu.

Latvijas izlases treneru kolektīvu papildinājis un par Vildes palīgu kļuvis pieredzējušais Boriss Kolčins, kuram ir liela darba pieredze, tostarp arī Krievijas izlasē. Kolčins vairākus gadus bija Krievijas izlases galvenā trenera Genadija Šipuļina palīgs, kā arī trenēja Belgorodas un Maskavas "Dinamo" klubus. Viņš piecus gadus bija Novijurengojas "Fakel" galvenais treneris, divas reizes izcīnot Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!