Foto: cev.lu
Latvijas volejbola izlase labā noskaņojumā, ar izmaiņām sastāvā un domu par ceļazīmi uz finālturnīru ir gatava svētdien noslēgt ilgstošo izbraukumu Balkānos, Eiropas sudraba līgas piektajā mačā Skopjē viesos tiekoties ar Maķedonijas valstsvienību.

Spēle svētdien, 3. jūnijā, sāksies pulksten 21:15 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju piedāvās teksta tiešraidi no Skopjes.

Uzvara trīs vai četros setos Latvijai praktiski garantēs ceļazīmi uz finālturnīru un līdz ar to vēl vienu viesošanos Maķedonijā, kas uzņems izšķirošās Eiropas sudraba līgas spēles. Savukārt citāda iznākuma gadījumā Latvijai ceļazīme uz finālturnīru būs jānodrošina trešdien, 6. jūnijā, Jelgavā pēdējā spēlē pret Austriju.

Latvijas izlases volejbolisti Skopjē uzturas jau no ceturtdienas un vārda vistiešākajā nozīmē izlējuši ne mazums sviedru. Maķedonijas galvaspilsētā visu šo laiku ir ap +30 grādiem, bet treniņos sporta zālē, normāli nestrādājot ventilācijai, volejbolistu sporta krekli ir slapji jau pēc pirmajām minūtēm. "Karstums zālē visiem vienāds, nedomāju, ka tas ietekmēs. Man gan tas ir mīnuss, jo svīstu labi zālē un , visticamāk, spēlē nebūšu uzvalkā, bet gan kreklā," saka Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls.

Latvijas un Maķedonijas volejbolisti ceļi Skopjē krustojas visnotaļ bieži. Abas komandas dzīvo vienā un tajā pašā viesnīcā, piektdien pat trenažieru zālē abas komandas uz mirkli darbojās vienlaikus, bet sestdien uzreiz pēc Latvijas izlases treniņa sporta zāli iemēģināja mājinieki. Pirmās dienas Latvijas volejbolistiem nācās trenēties uz parastā parketa un izjust handbolistu atstāto smērvielu lipīgumu, bet sestdien Latvijas izlase jau iesildīja uzklāto speciālo "Taraflex" volejbola segumu.

Lai gan volejbolisti izbraukumā ir jau sešas dienas, komandā noskaņojums ir lielisks. "Redzējāt, ka treniņa noslēgumā visi smējās un jokoja. Tātad noskaņojums ir ļoti labs," norāda Kēls.

Runājot par sastāvu, svētdien gaidāmas dažas izmaiņas. Ar muguras problēmām saskāries Aleksandrs Kudrjašovs, kurš gan mačam būs gatavs. Kēls viņu plāno izmantot kā otro libero, bet šoreiz ne kā libero darbosies Armands Āboliņš. "Viņam ir laba serve, labs uzbrukums, lai gan augumā ir nedaudz mazāks par citiem. Man viņš patīk, jo ir nekaunīgs."

Kēls pieļauj, ka jau sākumsastāvā varētu doties Toms Vanags, kurš treniņos progresējis un labi sevi pierādījis laukumā. Treneris uzsvēra, ka treniņu laikā dauzi patīkami pārsteiguši un progresējuši, piemēram, Ruslans Sorokins, Andis Cimoška, Āboliņš, Reinis Pekmans.

Abu komandu pirmajā duelī Daugavpilī diezgan negaidīti pārliecinoši ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:19) uzvarēja Latvija. Tomēr Kēls vēlreiz atgādina, ka tagad ir pavisam cita Maķedonijas izlase, jo ir cits cēlājs – tagad komandas līderis Nikolu Gjorgijevu ar bumbām apgādā brālis Gjorgi Gjorgijevs. Igauņu treneris redzējis Maķedonijas iepriekšējo maču pret Austriju, kas bijis "spēcīgs mačs" abu komandu izpildījumā. "Viņiem ir labs uzbrukums, laba bumbas uzņemšana. Bet mēs viennozīmīgi dosimies uzvarēt. Skatīsimies, vai viņi spēs divus mačus pēc kārtas aizvadīt tik spēcīgi."

Eiropas sudraba līgas priekšsacīkšu A grupā Latvijai ir četras uzvaras četrās spēlēs, kurās zaudēts tikai viens sets. Pēc grupu turnīra finālturnīram kvalificēsies divu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas ieguvēja, bet Maķedonija kā rīkotāja jau sev ir rezervējusi vietu finālčetriniekā. Eiropas sudraba līgas finālturnīrs Skopjē notiks 15. un 16. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!