Foto: LETA
Latvijas vīriešu volejbola izlase, gatavojoties septembrī gaidāmajam Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīram, svētdien trešajā pārbaudes spēlē uzvarēja Grieķiju.

Latvijas izlase bija pārāka ar rezultātu 3-1 (25:17, 23:25, 25:23, 25:20).

Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Toms Vanags, kurš guva desmit punktus.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā abu izlašu pārbaudes spēlē Latvija guva panākumu ar 3-1 (25:17, 25:18, 21:25, 25:16). Savukārt otrā spēle noslēdzās neizšķirti 2-2 (25:19, 21:25, 25:17, 22:25), jo abu komandu galvenie treneri Raimonds Vilde un Sotiris Drikos vienojās, ka spēlētāji jau ir guvuši pietiekamu slodzi, tāpēc izšķirošais sets nav vajadzīgs.

Latvijas izlase EČ kvalifikācijas otrās kārtas turnīram gatavoties sāka 25. jūlijā. Treniņos piedalās Artis Caics un Deniss Petrovs, libero Ingars Ivanovs, diagonāles spēlētāji Edvarts Buivids un Hermans Egleskalns, pirmā tempa spēlētāji Andis Cimoška, Jānis Liepiņš, Gatis Slavēns un Toms Švāns, kā arī otrā tempa spēlētāji Aleksandrs Kudrjašovs, Aivars Petruševičs, Romāns Saušs, Ruslans Sorokins un Toms Vanags.

Tāpat treneru kolektīvu papildinājis un par Vildes palīgu kļuvis pieredzējušais Boriss Kolčins, kuram ir liela darba pieredze, tostarp arī Krievijas izlasē.

Kolčins vairākus gadus bija Krievijas izlases galvenā trenera Genadija Šipuļina palīgs, kā arī trenēja Belgorodas un Maskavas "Dinamo" klubus. Viņš piecus gadus bija Novijurengojas "Fakel" galvenais treneris, divas reizes izcīnot Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) kausu.

Ar izlasi turpina strādāt fiziskās sagatavotības treneris Vladimirs Stepanovs, statistiķis Ainars Cīrulis, ārsts Imants Ganus un fizioterapeits Artūrs Tinte.

Iepriekš viens no Vildes palīgiem bija Uģis Krastiņš.

Eiropas čempionāta otrajā kvalifikācijas kārtā Latvija spēlēs ar Slovākiju, Horvātiju un Izraēlu. Pirmā apļa cīņas notiks Slovākijas pilsētā Popradā, bet otrais aplis tiks aizvadīts Horvātijas pilsētiņā Rovinjā Adrijas jūras krastā.

Grupas uzvarētāji uzreiz iegūs tiesības nākamgad spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, bet sešu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējas par ceļazīmi uz Poliju cīnīsies izslēgšanas spēlēs.

Pirms kvalifikācijas turnīra spēlēm izlasei ieplānotas ne tikai trīs cīņas ar Grieķiju, bet arī pārbaudes turnīrs Baltkrievijā, kā arī pārbaudes mači ar Dānijas izlasi, kuri notiks Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!