Foto: cev.lu
Latvijas volejbola izlases spēlētājs Deniss Petrovs pēc uzvaras Eiropas sudraba līgas spēlē pret Maķedoniju atzina, ka pretinieki lielas problēmas nav sagādājuši, jo spēlējuši tikai uz savu līderi, vēsta Latvijas Volejbola federācija.

Ziņots, ka Latvijas izlase sava jaunā galvenā trenera Avo Kēla vadībā trešdien Daugavpilī izcīnīja savu otro uzvaru divās spēlēs Eiropas sudraba līgā, ar 3-0 (25:17, 25:16, 25:19) pieveicot Maķedoniju. Maķedonieši pērn palika soļa attālumā no uzvaras Eiropas sudraba līgā un iekļūšanas Zelta līgā, bet šogad cer uz lielāku panākumu, jo uzņēmušies rīkot sudraba līgas finālturnīru.

Maķedonijas izlase savā pirmajā spēlē viesos atdeva setu Kosovai un uzvarēja izteikto pastarīti ar 3-1, bet Latvijas volejbolisti sudraba līgu sāka ar uzvaru 3-1 viesos pret Austriju. Vakar Latvija pēc maķedoniešu pieveikšanas kļuva par savas apakšgrupas līderi un pirmo apli noslēgs kā līdere.

Daugavpilī notikušajā spēlē par labāko Latvijas izlases rindās atzina Petrovu, kurš pats dzimis šajā Latgales pilsētā. "Ir pozitīvas emocijas. Esmu ļoti pagodināts, saņemot labākā spēlētāja balvu komandā, īpaši, spēlējot savā dzimtajā pilsētā. Maķedoniju mēs pārāk labi nepazinām, taču tas mums netraucēja uzvarēt. Zinājām, ka viņiem ir viens labs spēlētājs (Nikola) Gjorgijevs, un koncentrējāmies uz spēli pret viņu. Domājām, ka otrajā un trešajā setā viņi kaut ko pamainīs, bet viņi turpināja uzbrukumus uzticēt vienam spēlētājam. Viņi neko jaunu neizdomāja, un mēs to izmantojām."

Eiropas sudraba līgas turpinājumā sestdien turpat Daugavpilī Latvijas volejbolisti uzņems grupas pastarīti Kosovu, bet tad sekos divas spēles viesos pret Kosovu un Maķedoniju.

"Mums ir labāk jāsaspēlējas, jo ir kļūdiņas. Jānoslīpē saspēle ar pirmajiem tempiem, ar Edvartu Buividu. Šodien jau laukumā sapratāmies labāk nekā pret Austriju. Izdevās serves, un tad labāk varējām gan nospēlēt blokā, gan aizsardzībā pacelt bumbas. Ar Austriju daudz zaudējām servēs un nevarējām realizēt "breikbumbas". Pret Kosovu spēlēsim ar pilnu atdevi, īpaši savās mājās," norāda Petrovs.

Savukārt viesu komandas līderis Gjorgijevs Latvijai jau gandrīz sola vietu finālčetriniekā. "Atbraucām, lai spēlētu labāk nekā ar Kosovu. Setu sākumos spēlējām labi, pēc tam mums zuda koncentrācija, bija daudz kļūdu un problēmas gūt punktus, pretiniekam servējot. Jākļūst labākiem, un labā ziņa ir tā, ka mums ir laiks, taču mums to nevajadzētu izniekot. Zinājām, ka Latvija ir spēcīgs pretinieks, taču pazīstu tikai dažus no viņiem. Ja Latvija ar 3-1 uzvarēju Austriju tās mājās, jums ir laba komanda. Paredzu, ka jūs tagad uzvarēsiet arī Kosovu un ar trim uzvarām būsiet ar vienu kāju finālčetriniekā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!