Foto: F64
Latvijas sieviešu pludmales volejbola pāris Alise Lece un Ilze Liepiņlauska ceturtdien sasniedza Singapūrā notiekošā Pasaules kausa divu zvaigžņu turnīra pamatsacensības.

Latvietes, kuras kvalifikācijā izliktas ar ceturto numuru, pirmajā kārtā ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17) pārspēja Krievijas pāri Jekaterinu Fiļinu un Jekaterinu Lubeņecu, kurām ticis 21.numurs.

Savukārt kvalifikācijas izšķirošajā, otrajā, kārtā Lece un Liepiņlauska ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:11) apspēlēja Alisi Gradīni un Klaudiju Pukinelli no Itālijas, kuras izliktas ar 16.numuru.

Līdz ar uzvaru, Latvijas duets iekļuva pamatturnīrā.

Jūnija sākumā Lece un Liepiņlauska izcīnīja dalītu devīto vietu Ķīnas pilsētā Dziņdzjanā notikušajā Pasaules kausa divu zvaigžņu turnīrā, tajā tiekot līdz astotdaļfinālam, bet nedēļu vēlāk tāda paša līmeņa sacensībās Naņtunā nepārvarēja kvalifikāciju.

Pludmales volejbola kalendāra nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - ir piecas zvaigznes. Kādreizējiem "Grand Slam" posmiem ir četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem - no vienas līdz trim zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!