Foto: LETA
Vācijas pludmales volejbolistes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta sestdien cieta zaudējumu Majoros notiekošā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) rīkotā Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, noliekot čempioņu pilnvaras.

Ar septīto numuru izliktās Ludviga un Valkenhorsta trešajā setā neizmantoja vairākas mačbumbas un ar rezultātu 1-2 (21:17, 14:21, 17:19) piekāpās savām tautietēm Nadjai Glenckei un Jūlijai Grosnerei, kurām ticis devītais numurs.

Ludviga un Valkenhorsta trešajā setā no rezultāta 5:10 panāca neizšķirtu 11:11. Tomēr spraigā cīņā virsroku guva Glencke un Grosnere, kuras trešajā setā uzvarēja ar rezultātu 19:17. Līdz ar to Ludviga Jūrmalā neizcīnīja savu desmito Eiropas čempionātu medaļu, kas būtu jauns rekords. Ludviga un Valkenhorsta uzvarēja iepriekšējos divos Eiropas čempionātos, bet Ludviga ir četrkārtēja Eiropas čempione.

Ludviga un Valkenhorsta pērn triumfēja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet šogad tika pie pirmā zelta arī pasaules meistarsacīkstēs.
Glenckes un Grosneres duets tika izveidots pirms šīs sezonas, līdz šim augstāko sasniegumu gūstot jūlija sākumā, kad tika izcīnīta devītā vieta piecu zvaigžņu turnīrā Gštādē.

Glencke un Grosnere apakšgrupu turnīrā ar 0-2 (16:21, 22:24) zaudēja Latvijas dāmu vadošajam pārim Tīnai Graudiņai un Anastasijai Kravčenokai, kuras izliktas ar astoto numuru un sasniegušas ceturtdaļfinālu.

Glencke un Grosnere pusfinālā tiksies ar polietēm Kingu Kolosinsku un Jagodu Gruščinsku, kurām ticis 24. numurs. Polijas duets ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:10, 24:22) pārspēja krievietes Jekaterinu Birlovu un Nadeždu Makroguzovu, kurām piešķirts 12. numurs.

Zīmīgi, ka arī Kolosinska un Gruščinska apakšgrupu turnīrā zaudēja Graudiņai un Kravčenokai, bet savstarpējā mačā uzvarēja Glencki un Grosneri.

Tāpat pusfinālā iekļuvušas ar piekto numuru izliktās čehietes Kristīna Kolocova un Mihala Kvapilova, kuras trešā seta nogalē ieguva vadību un ar 2-1 (21:18, 18:21, 15:12) apspēlēja ar desmito numuru izliktās somietes Taru Lahti un Annīnu Parkinenu.

Ceturtā pusfināliste tiks noskaidrota duelī, kurā Graudiņa/Kravčenoka tiksies ar vācietēm Šantali Laburēru un Jūliju Zudi no Vācijas, kuras turnīrā izliktas ar pirmo numuru, kā arī jau pērn ir izbaudījušas uzvaras garšu Majoros.

Šodien Jūrmalā Latvijas vadošais vīru duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš plkst. 17 aizvadīs pusfināla spēli, cenšoties ceturto reizi karjerā tikt Vecā kontinenta meistarsacīkšu finālā.

Jau ziņots, ka Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža sestdien cieta zaudējumu Eiropas čempionāta finālturnīra ceturtdaļfinālā, meistarsacīkstes noslēdzot dalītā piektā vietā.

Pļaviņš/Regža, kuriem turnīrā bija 16. numurs, ar rezultātu 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās ar sesto numuru izliktajiem Nīderlandes sportistiem Aleksandram Broiveram un Robertam Mēuvsenam, kuri pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļas.

Biļetes uz sacensībām var iegādāties vietnē "bezrindas.lv". Uz sestdienu biļetes maksā 15 eiro, bet svētdien galvenās cīņas par tituliem būs iespējams apmeklēt par 20 eiro. Latvija šāda mēroga sacensības uzņem pirmo reizi vēsturē. Dalībnieki cīnās par 100 000 eiro lielu naudas balvu fondu. Sacensību galvenajā laukumā ir 2800 skatītāju vietas.

Eiropas čempionātos Latvija pēdējos gados regulāri tiek pie medaļām. 2009. gadā dāmu sacensībās triumfēja Inguna Minusa un Inese Jursone, kamēr 2015. gadā zeltu ieguva arī Samoilovs ar J. Šmēdiņu. Tāpat divos Eiropas čempionāta finālturnīros (2013., 2014.) Samoilovs un J. Šmēdiņš izcīnījuši sudraba medaļas, kamēr 2010. gadā J. Šmēdiņš pārī ar Mārtiņu Pļaviņu ieguva bronzu.

Pērn Šveicē notikušajā turnīrā Samoilovs ar J. Šmēdiņu zaudēja ceturtdaļfinālā, bet Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža zaudēja visos trijos apakšgrupas mačos un izslēgšanas turnīrā netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!