Foto: F64
Otro reizi pusgada laikā bez rezultāta noslēgusies Latvijas Volejbola federācijas (LVF) biedru kopsapulce, kurā bija plānots skatīt šī sporta veida stratēģiju tuvākajiem gadiem.

Pērnā gada oktobrī LVF kopsapulcē organizācijas biedri "izbrāķēja" virzītos jautājumus. Toreiz LVF biedru kopsapulcē bija plānots apstiprināt "Volejbola attīstības stratēģiju" 2018.-2021. gadam, kas sevī ietvēra gan sportiskos, gan stratēģiskos jautājumus. Tomēr izstrādātais dokuments izpelnījās kritiku savas nekonkrētības dēļ, bet LVF biedri to noraidīja. Par stratēģiju balsoja 18 biedri, pret bija 21, bet atturējās 12.

Savukārt otrais dienas kārtības punkts bija izmaiņas organizācijas statūtos, kas paredzēja daudz lielākus nosacījumus saistībā ar jaunu biedru uzņemšanu. Uz trīs lapām izstrādātais projekts gan neparedzēja nopietnākas izmaiņas saistībā ar neaktīvo biedru izslēgšanu, kā to solīja LVF vadība. Diskusijas laikā dokumenta izstrādātāji nespēja argumentēti atbildēt uz biedru iebildēm, tādēļ šo jautājumu noņēma no balsošanas.

Pēc oktobrī notikušās LVF kopsapulces organizācijas prezidents Atis Sausnītis solīja tuvākajos mēnešos sasaukt jaunu kopsapulci, lai turpinātu skatīt šos jautājumus, kuri būtu pilnveidoti.

Tomēr ilgstoši jauna biedru kopsapulce netika sasaukta, bet tagad ceturtdien, 12. aprīlī, notikusī kopsapulce nebija lemt tiesīga kvoruma trūkuma dēļ. Jau kopsapulces sākumā bija jūtams, ka nebūs kvoruma, jo Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskās bibliotēkas telpās nebija manāmi pārāk daudz volejbola cilvēku. Sausnītis kopsapulces sākumā deva vārdu Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) priekšsēdētājam Einaram Fogelim, lai gan tobrīd nebija zināms par sapulces leģitimāti.

Pēc Fogeļa uzstāšanās un mandātu komisijas ziņojuma, ka uz sapulci ieradušies 32 no reģistrētajiem 69 biedriem, Sausnītis paziņoja, ka kopsapulce nav lemt tiesīga. LVF pārstāvji klātienē nosauca ieradušos biedru vārdus, tomēr neminēja tos, kuri navieradušies. Interesanti, ka LVF publiskotā informācija liecina, ka organizācijā ir 70 nevis 69 biedru.

LVF prezidents Sausnītis pēc kopsapulces komentāru medijiem nesniedza, bet pēc kopsapulces LVF valdes locekļi lēma par turpmākajiem soļiem. Arī pēc šīs valdes locekļu sapulces Sausnītis atteicās sniegt komentāru medijiem, atstājot RTU Zinātniskās bibliotēkas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!