Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Reinis Pekmanis un Daniels Nātriņš piektdien garantēja vismaz devīto vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 18.numuru izliktie Pekmanis un Nātriņš ar 2-0 (21:15, 21:15) pieveica ar 17.numuru izliktos Nīderlandes pludmales volejbolistus Midu Sneku un Džefriju van Vijku.

Savukārt otrajā kārtā latvieši ar 0-2 (20:22, 13:21) piekāpās poļiem Lukašam un Sebastjanam Kačmarekiem, kuri izlikti ar 20.numuru, tāpēc tagad sacensības turpinās pa "zaudētāju zaru".

Tikmēr ar ceturto numuru izliktās latvietes Ieva Tetere un Alise Lece piektdien zaudēja jau pirmajā izslēgšanas turnīra mačā, ar 0-2 (18:21, 22:24) piekāpās Grieķijas duetam Konstantinai Vlačaki un Annai Spanou, kas turnīrā izlikts ar 11.numuru.

Līdz ar to arī Tetere un Lece tagad sacensības turpinās pa "zaudētāju zaru". Nākamajā mačā viņas sestdien tiksies ar lietuvietēm Ievu Dumbauskaiti un Ievu Kazuraitīti, kuras izliktas ar 15.numuru. Zaudējuma gadījumā Latvijas sportistes sacensības noslēgs dalītā 13.vietā.

Grupu turnīrā Pekmanis/Nātriņš trijos mačos tika pie divām uzvarām un apakšgrupā ieņēma otro vietu. Otro vietu izcīnīja arī Tetere un Lece, kaut viņas trijos mačos izcīnīja tikai vienu uzvaru.

Pēc viena apļa turnīra aizvadīšanas nākamajā kārtā iekļuva grupu divi spēcīgākie pāri un četri no sešiem trešajās vietās palikušajiem duetiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!