Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolā šobrīd katrs duets strādā domā un strādā tikai par sevi, nevis darbojas vienota mērķa labā, intervijā žurnālam "Sporta Avīzei" sacīja pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Pļaviņam šī sezona nav bijusi veiksmīga. Viņš pats šo sezonu sauca par "vilšanās sezonu", jo neizdevās sadarbība ar Jāni Pēdu un "Grand Slam" posmos neizdevās sasniegt augstvērtīgus rezultātus. Tikmēr, runājot par Latvijas pludmales volejbolu kopumā, Pļaviņš uzskata, ka tas iegūtu, ja vadošie dueti strādātu kopā, nevis katrs par sevi.

"Ja mēs visi strādātu vienā komandā, izaugsme būtu krietni straujāka. Jā, šobrīd ir divas nometnes, bet tas viss saistīts ar pāru maiņām. Cits uz citu ir apvainojušies, un tamlīdzīgi. Es no tā cenšos distancēties un domāt par savām lietām – klubu, jauno sezonu," "Sporta Avīzei" sacīja Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Pļaviņš. "Skaidrs, ka būtu jādomā par kopīgas komandas izveidi, bet tas vairāk ir federācijas ziņā. Vajadzētu būt vienam izlases trenerim, kuru spēlētāji respektē un kura vadībā visi gatavojas. Jā, var būt arī konsultanti, taču vienam ir jābūt galvenajam. Es tas nebūšu, jo esmu pārāk emocionāls. To pierādījušas pludmales volejbola komisijas sēdes, kurās es šad un tad esmu pateicis ko lieku. Jā, viens pret vienu esmu gatavs runāt, taču tādu tikšanos noorganizēt – labāk ne..."

Pļaviņš tāpat atzina, ka arī viņam neliels pārsteigums ir Aleksandra Samoilova un Jāņa Šmēdiņa teicamā sezona.

"To, ka viņi būs pirmie rangā, bija grūti iedomāties, bet to, ka abiem ies labāk nekā Sašam ar Ruslanu, – noteikti. Te gan jāņem vērā tas, ko minēju iepriekš par vadošajām ASV, Vācijas, Brazīlijas komandām – tās šogad nav tik neuzvaramas, ko Saša ar Jāni arī apliecināja," skaidroja Pļaviņš. "Jānis tagad spēlē aizsardzībā, līdz ar to viņš var vairāk koncentrēties servei, taču esmu pamanījis, ka, ja viņiem serve neaiziet, uzreiz rodas problēmas. Jānis aizsardzībā pagaidām vēl nespēlē tik labi. Pie vainas Saša vai viņu treneri, bet uzsvars tiek likts uz servi un bloku. Uzbrukumā viņi abi ir labi, bet galvenie plusi ir serve un bloks."

Kā ziņots, Pļaviņa pārinieks nākamajā sezonā būs Latvijas zāles volejbola līderis Hermans Egleskalns, un viņš cer, ka šī sadarbība varētu būt veiksmīga.

"Daudz variantu nemaz nebija. Egleskalns ir nedaudz pieredzējušāks par Aleksandru Soloveju, lai gan abiem ir tikai gada starpība. Viņš ir spēlējis krietni augstākā līmenī – Čempionu līgā, labās Eiropas līgās, arī izlasē. Psiholoģiski viņš noteikti ir stabilāks un daudz pārliecinātāks par saviem spēkiem. Egleskalns ir ļoti talantīgs, Solovejs visu sasniedzis ar smagu darbu. Noteikti pluss ir arī tas, ka Hermans ir kreilis. Es varēšu spēlēt ceturtajā zonā, kaut arī otrajā tagad nejūtos nemaz tik slikti, redzēsim. Pirms gada viņa prioritāte bija klasiskais volejbols un izlases, bet šogad vairs ne. Pirms došanās uz Franciju, kur šoziem spēlēs klasisko volejbolu, viņš jau ar mums nedaudz patrenējās, un redzētais liek domāt, ka kaut kas varētu sanākt. Pavasarī, kad sanāksim kopā, trenerim jau būs kāda vīzija, kādā virzienā jāstrādā, skaidroja Pļaviņš.

Tāpat viņš piebilda, ka bez iespējas nopelnīt naudu, pludmales volejbols ir veids, kā var tikt uz olimpiskajām spēlēm, kas Egleskalnam licies saistoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!