Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam otrdien neizdevās pārvarēt Horvātijā notiekošā Porečas piecu zvaigžņu Pasaules kausa "Major" kategorijas turnīra kvalifikāciju.

Regža un Pļaviņš kvalifikācijā no pirmās kārtas bija atbrīvoti, bet izšķirošajā, otrajā, kārtā viņi ar 1-2 (15:21, 21:16, 5:15) piekāpās austrāliešiem Kristoferam Makhjū un Deimienam Šumanam.

Trešajā setā latvieši ātri nokļuva iedzinējos ar 1:8, turpinājumā vairs neiesaistoties cīņā par uzvaru.

Turnīra pamatsacensības sāksies trešdien un tām jau automātiski kvalificējušies spēcīgie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pagājušajā nedēļā Austrijā ieņēma piekto vietu Eiropas čempionāta "Masters" posmā.

Pirms šīs sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Tagad nozīmīgākajām sacensībām – pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem – četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Porečā risinās otrais no trim šīs sezonas piecu zvaigžņu etapiem, trešajam jau nākamnedēļ sekojot Šveices pilsētā Gštādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!