Foto: Publicitātes foto

Latvijas pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža piektdien izcīnīja uzvaru Meksikā notiekošā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, tādejādi sasniedzot astotdaļfinālu.

Ar 13. numuru izliktie Pļaviņš/Regža ar 2-0 (21:18, 21:17) pieveica kanādiešus Semu Pedlovu un Grandu O'Gormenu, kuriem turnīrā ir 23. numurs.

Astotdaļfinālā Latvijas duets spēkosies ar nīderlandiešiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu, kuri izlikti ar trešo numuru.

Olimpiskais medaļnieks Pļaviņš ar Regžu apvienojās vien šīs sezonas gaitā. Viņi paspējuši vienā Pasaules kausa posmā gūt ceturto vietu, bet divus noslēgt ar dalītu devīto vietu.

Kā ziņots, Puertovaljartas turnīra pirmajā mačā trešdien Pļaviņš/Regža D apakšgrupas mačā ar 2-1 (21:15, 18:21, 15:11) pieveica Vācijas pludmales volejbolistus Benetu Poņevacu un Dāvidu Poņevacu, kam dots 20.numurs, bet pāris stundu vēlāk ar 2-1 (21:14, 16:21, 15:10) pieveica arī austriešus Helmutu Mozeru un Florianu Šneceru, kuriem dots 29.numurs.

Savukārt ceturtdien Pļaviņš/Regža ar 1-2 (21:19, 16:21, 11:15) zaudēja spēcīgajam ASV pārim Filipam Dalhauzeram un Nikolasam Lusenam, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Tādejādi savā apakšgrupā latvieši ieņēma otro vietu, izslēgšanas spēles sākot no pirmās kārtas.

Pamatturnīrā kopumā sacenšas 32 pāri, kas sadalīti astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmās trīs komandas kvalificējušās izslēgšanas mačiem, bet uzvarētāji to sāks vien no otrās kārtas.

Zīmīgi, ka pērn par Puertovaljartas turnīra uzvarētājiem tika kronēts Latvijas labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Aizvadītajā gadā Pasaules kausa sacensības šajā Meksikas pludmalē notika pirmo reizi.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem ir deviņi "Open" kategorijas posmi, un Meksikā notiek septītais no tiem.

Visos turnīros volejbolisti cīnās par Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi, cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Atlase Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 1. janvārī. 15 pāri Olimpiādei kvalificēsies pēc pasaules ranga, kurā skaitīs 12 labākos turnīrus pusotra gada laikā, piecas komandas tiks kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, vēl vienu vietu saņems šī gada pasaules čempionāta uzvarētāji, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!