Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs sestdien ar uzvaru sāka Nīderlandē notiekošo pasaules čempionātu.

Pļaviņš/Samoilovs F grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 24:22) pārspēja krievus Jaroslavu Koškarevu un Dmitriju Barsuku.

Spēles sākumā Pļaviņš/Samoilovs nonāca iedzinējos ar divu punktu deficītu, taču turpinājumā neļāva pretiniekiem vēl vairāk palielināt pārsvaru. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši jau bija vadībā ar 11:10. Nākamajās epizodēs cīņa ritēja punkts punktā, bet tad Pļaviņš/Samoilovs ieguva divu punktu pārsvaru (15:13), kuru izdevās noturēt vien uz īsu brīdi. Seta galotni Latvijas duets aizvadīja veiksmīgi, izmantojot pirmo setbumbu – 21:18.

Otrā seta sākumā Pļaviņam/Samoilovam bija neliels pārsvars, bet tad viņi izvirzījās vadībā ar 7:5, tomēr līdz otrā seta tehniskajam pārtraukumam Krievijas duets pārņēma vadību (10:11). Turpmākās epizodes ritēja saspringtā cīņā un nevienai no komandām neizdevās iegūt pārsvaru. Krievijas duets pie 20:19 un 21:20 ieguva iespējas uzvarēt otro setu, tomēr latvieši atspēlējās. Pēc tam latvieši ieguva mačbumbas un ar otro mēģinājumu izdevās uzvarēt spēli.

Svētdien Pļaviņš/Samoilovs spēkosies ar Nīderlandes duetu Mihelu van Dorstenu / Stīvenu Van de Veldi, bet otrdien latviešus sagaida cīņa ar Čīles sportistiem Estevanu Grimaltu / Marko Grimaltu.

Jau vēstīts, ka Samoilovs pasaules čempionātā spēlē ar Pļaviņu, jo Jānis Šmēdiņš nav spējis līdz galam atkopties no kājas savainojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!