Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža trešdien Vīnē pasaules čempionāta (PČ) apakšgrupu kārtas noslēdzošajā spēlē pārliecinoši uzvarēja Mozambikas volejbolistus Aldevino Nguvo un Justino Tovelu, nodrošinot sev vēl vienu cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā.

Pļaviņš/Regža, kuriem turnīrā ticis 29. numurs, pārspēja konkurentus ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:16), tiekot pie pirmā panākuma turnīrā un nodrošinot trešo vietu E apakšgrupā.

Pirmā seta sākums bija līdzīgs, taču pēc tam latvieši izvirzījās vadībā ar 6:4, turpinājumā panāca arī 15:10, droši novadot setu līdz uzvarai. Līdzīgs scenārijs bija arī otrajā setā, kurā Pļaviņš/Regža divu punktu pārsvaru ieguva vēl ātrāk, bet beigās pārsvaru palielināja, nedodot ar 44. numuri izliktajiem pretiniekiem nekādas cerības uz atspēlēšanos.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tā saucamajā "lucky looser" kārtā sacentīsies ar kanādiešiem Raienu Vandenburgu un Āronu Nusbaumu, kuriem sacensībās ir 37. numurs. Kanādieši nespēlē Pasaules tūres posmos un šosezon viņi piedalījušies vien dažos Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona sacensību etapos. Tikmēr vietu "play-off" automātiski garantējuši Rihards Finsters un Edgars Točs.

Jau vēstīts, ka Pļaviņš/Regža čempionāta pirmajā mačā E apakšgrupā sestdien ar 0-2 (14:21, 19:21) zaudēja Estevanam Grimaltam un Marko Grimaltam no Čīles, kuriem piešķirts 20.numurs, savukārt pirmdien Latvijas duets sīvā cīņā ar 0-2 (19:21, 19:21) atzina olimpisko un pasaules čempionu brazīliešu Alisona Čeruti un Brunu Šmita pārākumu, kuriem sacensībās ticis piektais numurs.

Tikmēr Mozambikas pludmales volejbolisti, kuri pasaules čempionātā startē ar 44. numuru, pirmajā mačā ar 0-2 (13:21, 13:21) zaudēja Alisonam/Šmitam, bet pēc tam ar 0-2 (15:21, 13:21) piekāpās arī Grimaltiem.

Par grupas uzvarētājiem ar trīs panākumiem trīs mačos kļuva Alisons/Šmits, otrie ar divām uzvarām palika Grimalti, kamēr tālāk sekoja Pļaviņš/Regža un Mozambikas duets, kam turnīrs noslēdzies.

Pļaviņš un Regža pirms pasaules čempionāta sasniedza savu šosezon labāko rezultātu, aizkļūstot līdz Pasaules kausa izcīņas četru zvaigžņu turnīra pusfinālam, taču pēc tam ciešot divus zaudējumus un ieņemot ceturto vietu.

Jau vēstīts, ka Latvijas vadošie pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pasaules čempionātā izlikti ar otro numuru, apakšgrupu turnīru otrdien noslēdza otrajā vietā. Viņi izšķirošajā cīņā par pirmo pozīciju B apakšgrupā ar 0-2 (17:21, 19:21) atzina Kataru pārstāvošo Žefersona Santuša Pereiras un Šerifa Junussi pārākumu. Tiesa, vēl pirms šī mača Samoilovs/Šmēdiņš bija nodrošinājuši vietu izslēgšanas spēlēs, jo uzvarēja pirmajās divās cīņās.

Tikmēr pasaules čempionāta debitanti Edgars Točs un Rihards Finsters otrdien uzvarēja izšķirošajā apakšgrupas spēlē, nodrošinot turnīrā vēl vismaz vienu maču.

Točs un Finsters, kuriem turnīrā ir 30. numurs, F apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar 2-0 (21:15, 22:20) uzveica Marokas volejbolistus Muhamedu Abiču un Zuheiru Elgraui, kuriem bija 43.numurs.

Pirms šī mača abiem pāriem bija pa diviem zaudējumiem, kas nozīmēja, ka turnīru turpinās tikai labākā dueļa vienība. Točs un Finsters izcīnīja trešo vietu apakšgrupā un viņiem, visticamāk, trešdienas vakarā būs jāaizvada papildus spēle par vietu izslēgšanas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!