Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš svētdien izcīnīja trešo vietu Brazīlijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās.

Cīņā par bronzas godalgām ar ceturto numuru izliktie Latvijas sportisti pārspēja vāciešus Kaju Matisiku un Jonatanu Erdmanu, kuri bija izlikti ar trešo numuru. Aizvadītajā cīņā Pļaviņš/Šmēdiņš bija pārāki ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:14).

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Latvijas sportisti tika pie trijām uzvarām četrās spēlēs, izcīnot uzvaru savā grupā.

Sākotnēji latvieši ar 2-0 (22:20, 21:13) pieveica Džeksonu Enrikesu un Leonardu Aleksisu Kolinu Čourio no Venecuēlas, turpinājumā ar 2-0 (21:18, 21:10) uzvarēja šveiciešus Sebastjanu Ševaljē/Filipu Gabatūleru, trešajā mačā ar 2-0 (21:15, 21:12) pieveica arī japāņus Šinpei Aoku un Masaši Ogavu, bet pēdējā grupas cīņā ar rezultātu 1-2 (21:13, 19:21, 14:16) piekāpās mājiniekiem un olimpiskajiem sudraba medaļniekiem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu.

Latvijas duets tādējādi kvalificējās pusfinālam, kurā sestdien līdzīgā un sīvā cīņā ar rezultātu 0-2 (19:21, 20:22) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam/Keisijam Patersonam, kuri izlikti ar otro numuru.

Latvija nopelnīja ceļazīmi uz sacensībām, jo tā vīriešu konkurencē Londonas olimpiskajās spēlēs piedalījās ar diviem duetiem.

Uz šīm sacensībām pērnā gada olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji Pļaviņš un Šmēdiņš bija atjaunojuši savu kādreizējo sadarbību. Ikdienā no šīs sezonas Pļaviņš startē kopā ar Jāni Pēdu, bet Šmēdiņš ir pārinieks Aleksandram Samoilovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!