Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš svētdien pirmo reizi karjerā izcīnīja uzvaru "Grand Slam" posmā, kas šīs sezonas kalendārā bija pēdējais.

Polijas pilsētā Stare Jablonki aizvadītajā fināla cīņā Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvēji, kuri izlikti ar 12.numuru, ar rezultātu 2-0 (21:19, 22:20) uzvarēja ar 25.numuru izliktos austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horst.

Pļaviņam un Šmēdiņam iepriekš šādas raudzes sacensībās nebija izdevies triumfēt.

"Katrā no pēdējiem turnīriem sasniedzam jaunus rekordus Latvijai. Atbraucām uz šejieni, lai atpūstos ar ģimenēm, izbaudītu laiku un iegūtu bonusa punktus nākamajai sezonai, tāpēc ir neticami, ka mums izdevās šāds sasniegums," pēc uzvaras izteicās Pļaviņš.

"Pretinieki labi servēja, mums bija problēmas ar to uzņemšanu, tomēr turpinājām cīnīties un uzlabojām sniegumu, tāpēc arī uzvarējām," piebilda Šmēdiņš.

Pirms šī posma un Olimpiādes Pļaviņš/Šmēdiņš iepriekšējo reizi pusfinālu bija sasnieguši pagājušā gada pasaules čempionātā, kad palika ceturtajā vietā. Savukārt 2010.gadā viņi izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta finālposmā un otro vietu Pasaules kausa posmā Marseļā.

Kā ziņots, sestdien astotdaļfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:13) pārliecinoši pieveica vāciešus Kaju Matisiku un Aleksandru Valkenhorstu, kuriem turnīrā ticis 17.numurs, bet pēc tam ar 2-0 (21:17, 23:21) revanšējās par zaudējumu Londonā Olimpiādes vicečempioniem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu no Brazīlijas.

Savukārt pusfinālā svētdien Latvijas duets ar rezultātu 2-1 (17:21, 21:15, 15:8) uzvarēja Pekinas olimpisko spēļu čempionus Todu Rodžersu un Filipu Dalhauzeru no ASV, kuriem turnīrā ticis ceturtais numurs.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Pļaviņš/Šmēdiņš spēlēja vienā grupā ar otru Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu.

Apakšgrupas pirmajā kārtā Pļaviņš/Šmēdiņš pieveica Samoilovu/Sorokinu ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:15), bet kopā Olimpiādes medaļnieki tika pie divām uzvarām un izcīnīja pirmo vietu, kamēr otrs Latvijas pāris zaudēja visos trijos mačos. Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš automātiski kvalificējās izslēgšanas spēļu otrajai kārti, bet Samoilovs/Sorokins turnīru noslēdza dalītā 25.-32.vietā.

Kā ziņots, šī posma kvalifikācijā startēja divi Latvijas dueti Haralds Regža/Armands Āboliņš un Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs, tomēr tie abi zaudēja jau pirmajā cīņā.

Savukārt sieviešu kvalifikācijā savus spēkus pārbaudīja pat četri Latvijas dueti, bet arī zaudēja jau pirmajos mačos.

Pļaviņš/Šmēdiņš nupat aizvadītajās Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet Samoilovs/Sorokins Olimpiādē ierindojās dalītā devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!