Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš sestdien revanšējās Londonas olimpisko spēļu vicečempioniem Alisonam Čeruti un Emanuelam Regu, sasniedzot Polijas pilsētā Stare Jablonki notiekošā sezonas pēdējā "Grand Slam" posma pusfinālu.

Ceturtdaļfināla mačā ar 12.numuru izliktie Londonas Olimpiādes bronzas godalgu ieguvēji ar rezultātu 2-0 (21:17, 23:21) pieveica ar pirmo numuru brazīliešus, kuriem olimpiskajās spēlēs zaudēja samērā līdzīgā pusfināla mačā.

Līdz ar to svētdien Pļaviņu/Šmēdiņu sagaida sacensību pusfināla cīņa.

Kā ziņots, iepriekš sestdien astotdaļfinālā Pļaviņš/Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:13) pārliecinoši pieveica vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis 17.numurs.

Latvieši šo Vācijas duetu pieveica arī Londonas Olimpiādes pirmajā mačā, tomēr toreiz panākuma gūšanai bija nepieciešami trīs seti.

Kā ziņots, apakšgrupu sacensībās Pļaviņš/Šmēdiņš spēlēja vienā grupā ar otru Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu.

Apakšgrupas pirmajā kārtā Pļaviņš/Šmēdiņš pieveica Samoilovu/Sorokinu ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:15), bet kopā Olimpiādes medaļnieki tika pie divām uzvarām un izcīnīja pirmo vietu, bet otrs Latvijas pāris zaudēja visos trijos mačos. Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš automātiski kvalificējās izslēgšanas spēļu otrajai kārti, bet Samoilovs/Sorokins turnīru noslēdza dalītā 25.-32.vietā.

Kā ziņots, šī posma kvalifikācijā startēja divi Latvijas dueti Haralds Regža/Armands Āboliņš un Toms Šmēdiņš/Aleksandrs Solovejs, tomēr tie abi zaudēja jau pirmajā cīņā.

Savukārt sieviešu kvalifikācijā savus spēkus pārbaudīja pat četri Latvijas dueti, bet arī zaudēja jau pirmajos mačos.

Pļaviņš/Šmēdiņš nupat aizvadītajās Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas medaļu, bet Samoilovs/Sorokins Olimpiādē ierindojās dalītā devītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!