Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs sestdien sasniedza Krievijas kūrortā Anapā notiekošā Pasaules kausa "Open" kategorijas posma pusfinālu.

Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā Latvijas duets, kas izlikts ar ļoti augsto otro numuru, ar 2-0 (26:24, 21:13) pārspēja Džeksonu Enrikesu un Leonardu Aleksisu Kolinu Čourio no Venecuēlas, kuri turnīrā bija izsēti ar 24.numuru.

Ceturtdaļfnālā Pļaviņš/Solovejs sestdienas pēcpusdienā ar 2-1 (21:16, 19:21, 15:10) sīvā cīņā pieveica Kataru pārstāvošos Tjagu de Santušu un Džefersonu Santušu Pereiru, kuriem ticis 32.numurs.

Līdz ar to Latvijas duets iekļuvis pusfinālā, kas norisināsies svētdien.

Pirms tam apakšgrupu turnīrā Pļaviņš/Solovejs tika pie diviem panākumiem trīs mačos, kas B apakšgrupā ļāva ieņemt pirmo vietu un tikt pie iespējas izslēgšanas spēles sākt no otrās kārtas.

Kā zināms, otrs Latvijas duets Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids sestdien izstājās no šī turnīra, jo izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 22.numuru izliktie latvieši ar rezultātu 1-2 (14:21, 25:23, 11:15) piekāpās sacensību 17.numuram vāciešiem Armīnam Dolingeram un Klemensam Vikleram.

Līdz ar to Latvijas duetam šis Pasaules kausa posms ir noslēdzies ar ieņemtu dalītu 17.vietu.

Jau vēstīts, ka pirms tam grupu turnīrā Sorokins/Buivids izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos, kas F apakšgrupas kopvērtējumā deva trešo vietu un iespēju cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Šo turnīru Sorokins un Buivids iesāka no kvalifikācijas, ko spēja pārvarēt.

Kaut iepriekš bija plānots, ka tieši Anapā savu pirmo turnīru aizvadīs jaunizveidotais Toma Šmēdiņa un Jāņa Pēdas duets, tomēr viņi uz sacensībām nav ieradušies. Tāpat šajā turnīrā nepiedalās Latvijas labākais duets ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu ierindā, kuri gatavojas nākamajā nedēļā Itālijā plānotajam Eiropas čempionātam, kas būs viens no Latvijas sportistu galvenajiem startiem šosezon.

Kā ziņots, pērnā gada pasaules labākais duets Samoilovs/Šmēdiņš sekmīgi iesākuši arī šo sezonu, pusfinālu sasniedzot pirmajos trijos Pasaules kausa posmos, turklāt iepriekšējās sacensībās pirms trim nedēļām Meksikā arī tika pie uzvaras.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!