Foto: FIVB

Vācijas pilsētā Hamburgā trešdien sākās Pasaules kausa (PK) izcīņas finālposms, un Latvijas dueti turnīru iesāka ar mainīgām sekmēm. Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs izcīnīja uzvaru pirmajā B grupas spēlē, bet Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš piedzīvoja otro zaudējumu A grupā.

Vispirms Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 1-2 (21:16, 14:21, 10:15) piekāpās itāliešiem Paolo Nikolai un Danielem Lupo. Abi dueti aizvadītajā nedēļā spēkojās arī Maskavas četru zvaigžņu turnīrā, un latvieši izcīnīja uzvaru.

Turnīra turpinājumā Samoilovs/Šmēdiņš A grupā spēkojās ar poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku, un zaudēja ar ar 0-2 (17:21, 18:21).

Turnīra turpinājumā Samoilovam/Šmēdiņam vēl jātiekas ar krieviem Oļegu Stojanovski un Igoru Veličko un vāciešiem Juliusu Tēli un Klemensu Vikleru.

Pļaviņš/Točs B grupas pirmajā mačā viņi ar rezultātu 2-1 (34-32, 17:21, 15:12) pārspēja spāņus Pablo Erreru un Adrianu Gaviru. Šajā mačā īpaši saspringts bija pirmais sets, kurā cīņa ritēja punkts punktā, līdz latviešiem izdevās iegūt vajadzīgo divu punktu pārsvaru.

Turpinājumā Pļaviņš/Točs spēkosies ar Andersu Molu un Kristianu Serumu no Norvēģijas, Aleksandru Brouveru/Robertu Mēvsenu no Nīderlandes un poļiem Mihalu Brilu un Gžegožu Fijaleku.

Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposma formāts atšķiras no citiem turnīriem. Šajā turnīrā piedalās pasaules ranga 10 labākās komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. Grupu uzvarētāji uzreiz kvalificējas pusfināliem, bet otro un trešo vietu ieguvušās komandas kvalificējas ceturtdaļfinālam. Pārējās komandas izstājas no turnīra un izcīna dalītu septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!