Foto: FIVB
Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Tīna Laura Graudiņa/Anastasija Kravčenoka Pasaules kausa četru zvaigžņu posma izslēgšanas spēles Lasvegasā sāks no pirmās kārtas.

Ar astoto numuru izliktie Pļaviņš/Točs H apakšgrupas otrajā spēlē piektdien ar rezultātu 0-2 (14:21, 21:23) piekāpās krievu duetam Vačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim, kuri saņēmuši devīto numuru.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Točs pirmajā mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:13) pārspēja ASV duetu Mailsu Evansu un Viljamu Kolinski, kuriem ticis 25.numurs.

Līdz ar to Latvijas pāris pirmajā izslēgšanas spēļu fāzē tiksies ar kanādiešiem Grāntu O'Gormenu un Benu Sekstonu, kuri turnīrā izlikti ar 13.numuru.

Tikmēr dāmu turnīrā ar 17.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka A apakšgrupas pirmajā cīņā ar 2-1 (21:16, 19:21, 17:15) apspēlēja somietes Taru Lahti-Liukonenu un Anīnu Parkinenu, kuras saņēmušas 16.numuru.

Savukārt piektdien Graudiņa/Kravčenoka cīņā par automātisku iekļūšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 0-2 (16:21, 13:21) pārliecinoši piekāpās ar pirmo numuru izliktajām amerikānietēm Rosai Sammerai un Sārai Hjūzai, kuras izliktas ar pirmo numuru.

Līdz ar to arī šis Latvijas duets izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Latvijas dueti uzsākuši kvalifikāciju 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai automātiski kvalificētos Olimpiādei, līdz 2020.gada jūnija vidum nepieciešams iekļūt pasaules ranga labāko piecpadsmitniekā, bet ceļazīmes būs iespējams iegūt arī nākamā gada pasaules čempionātā, Kontinentālajā kausā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!