Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Hamburgā notiekošā Pasaules kausa izcīņas finālturnīra grupu turnīru noslēdza ar zaudējumu, bet vēlāk dramatiski ieguva ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Savā B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Pļaviņš/Točs ar rezultātu 1-2 (19:21, 21:17, 9:15) piekāpās poļiem Mihalam Brilam un Gžegožam Fijalekam.

Lai iekļūtu "play off", Pļaviņam/Točam pēc otrā zaudējuma vajadzēja cerēt uz favorītu norvēģu Kristiāna Sēruma/Andersa Mūla uzvaru pār nīderlandiešiem Aleksandru Broiveru/Robertu Mēuvsenu vai arī zaudējumu spraigā cīņā. Norvēģi, kas pirms tam guva trīs uzvaras finālturnīrā, priekšsacīkšu pēdējā spēlē piedzivoja dramatisku zaudējumu ar 1-2 (21:17, 23:25, 13:15).

Līdz ar to B grupā latviešiem un nīderlandiešiem bija pa divām uzvarām un diviem zaudējumiem. Vērtējot papildus rādītājus, Pļaviņš/ Točs ar minimālu pārsvaru ierindojās B grupas trešajā vietā un ieguva tiesības spēlēt "play off", bet nīderlandieši grupā palika ceturtie un kopvērtējumā ieņēma dalītu septīto vietu.

Tagad ceturtdaļfinālā Pļaviņš/ Točs šovakar 21:45 tiksies ar A grupas otro labāko duetu un vienu no sacensību favorītiem, mājiniekiem Jūliusu Toli/ Klemensu Vikleru.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Latvijas duets ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri sacensībās izlikti ar sesto numuru, bet otrajā mačā Pļaviņš/Točs ar 1-2 (21:18 19:21, 12:15) piekāpās ar otro numuru izliktajiem Sērumam un Mūlam, kuri ir šī gada Eiropas čempioni. Pēc tam viņi ar 2-1 (21:23, 21:19, 15:13) uzveica nīderlandiešus Broiveru un Mēuvsenu.

Jau vēstīts, ka Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šajā turnīrā četrās spēlēs piedzīvoja tikai zaudējumus.

Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposma formāts atšķiras no citiem turnīriem. Šajā turnīrā piedalās pasaules ranga 10 labākās komandas, kuras sadalītas divās apakšgrupās. Grupu uzvarētāji uzreiz kvalificējas pusfināliem, bet otro un trešo vietu ieguvušās komandas kvalificējas ceturtdaļfinālam. Pārējās komandas izstājas no turnīra un izcīna dalītu septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!