Foto: LETA
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ceturtdien vakarā tika pie otrās uzvaras Grieķijā notiekošā Eiropas U-22 čempionāta apakšgrupu turnīrā.

Dienas pirmajā mačā ar devīto numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka ar 2-0 (21:15, 21:7) pārspēja Portugāles pludmales volejbolistes Gabrielu Koelju un Vanesu Paketi, kurām turnīrā piešķirts 24. numurs.

Savukārt H apakšgrupas otrajā kārtā Latvijas duets tikpat pārlicinoši ar 2-0 (21:6, 21:15) pieveica Katrīnu un Anastasiju Jasumi no Kipras, kuras ir izliktas ar 25. numuru.

Graudiņa/Kravčenoka jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs, bet piektdien par pirmo vietu apakšgrupā spēkosies ar baltkrievietēm Viktoriju Šalajeusku un Viktoriju Sjakretavu, kurām dots astotais numurs.

Pēc divām kārtām Latvijas un Baltkrievijas duetiem ir pa divām uzvarām, bet kiprietes un portugālietes abos mačos zaudējušas.

Vīriešu turnīrā ar 14. numuru izliktie Kristaps Šmits un Mihails Samoilovs čempionātu sāka ar 2-0 (21:16, 21:12) pārliecinoši apspēlējot angļus Robertu Pūli un Heriju Džounsu, kuriem ticis 19. numurs.

Turpinājumā piektdien Latvijas duetam gaidāmi mači pret turnīra 30.numuru Maceju Levicki un Maceju Kaševjaku no Polijas un norvēģiem Annešu Berncenu Mūlu un Kristianu Sannlu Sērumu, kuri izlikti ar trešo numuru.

Šmits un Samoilovs jūlijā izcīnīja trešo vietu pasaules U-19 čempionātā.

Eiropas U-22 čempionāta pamatturnīrā vīriešu un sieviešu konkurencē piedalās pa 32 pāriem, kas sadalīti astoņās apakšgrupās. Katras grupas uzvarētāji sasniegs izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!