Foto: FIVB
Latvijas vadošais dāmu pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien izcīnīja uzvaru Nīderlandē notiekošā Eiropas čempionāta grupu turnīra spēlē, taču izslēgšanas spēlēs neiekļuva, bet Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs guva panākumu otrajā grupu turnīra cīņā.

Ar 17. numuru izliktās Kravčenoka/Graudiņa D grupas noslēdzošajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:18) pārspēja nīderlandietes Sofiju van Gestelu un Marlozu Veselinku, kuras turnīrā ir izliktas ar 29.numuru un kuras divos mačos tikušas pie viena panākuma. Taču, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, Latvijas volejbolistēm šajā spēlē bija jāizcīna mazliet pārliecinošāka uzvara — līdz nepieciešamajam pārsvaram viņām pietrūka viena punkta.

Līdz ar to Latvijas sportistēm bija jācer, ka trešdien ar ceturto numuru izliktās vācietes Viktorija Bīneka un Izabella Šneidere piedzīvos neveiksmi pret somietēm Taru Lahti-Liukonenai un Anīnai Parkinenai, kurām turnīrā ir 13. numurs. Tas nenotika, un Latvijas sportistēm turnīrs noslēdzās.

Latvijas volejbolistēm pietrūka vienas uzvarētas izspēles, lai iesoļoto izslēgšanas turnīrā, taču šobrīd viņas sacensības pabeidza dalītā 25. vietā.

Trešdien Graudiņa/Kravčenoka zaudēja savā otrajā Nīderlandē notiekošā Eiropas čempionāta spēlē, līdz minimumam samazinot savas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Latvijas volejbolistes D apakšgrupas otrajā spēlē Utrehtā ar 1-2 (21:23, 21:18, 8:15) piekāpās Bīnekai un Šneiderei. Savukārt otrdien Latvijas sportistes ar 0-2 (18:21, 11:21) zaudēja Lahti-Liukonenai un Parkinenai.

Eiropas čempionātā katras apakšgrupas uzvarētājas uzreiz tiks astotdaļfinālā, bet otro un trešo vietu ieguvējas izslēgšanas spēles sāks no pirmās kārtas, kamēr katras grupas vājākajai komandai dalība turnīrā noslēgsies.

Trešdien otro spēli vīriešu turnīrā aizvadīja ar 11. numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kuri ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:12) apspēlēja sacensību 27. numuru Vāclavu Berčīku un Janu Dumeku no Čehijas.

Priekšsacīkstes viņi noslēgs ceturtdien ar cīņu pret Krievijas volejbolistiem Igoru Veļičko un Oļegu Stojanovski, kuri izlikti ar sesto numuru un arī pirmajās divās cīņās tikuši pie panākumiem.

Jau ziņots, ka F grupas pirmajā mačā Pļaviņš/Točs ar 2-0 (21:13, 21:15) uzvarēja Hendriku Nikolaju Molu un Matiāsu Berntsenu no Norvēģijas, kuri izlikti ar 22. numuru.

Otrdien vietu izslēgšanas turnīrā jau nodrošināja Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs, kuri guvuši uzvaras pirmajās divās spēlēs.

Izslēgšanas turnīrs sāksies piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!